Annons

May ska lyfta Hässleholm

Sydafrikanske U20-landslagsmannen May Mahlango är klar för IFK Hässleholm. "Nu ska vi börja klättra", säger värvarbasen Peter Wolff efter låneavtalet med Helsingborgs IF.
Sport • Publicerad 19 juli 2008
May Mahlango är klar för spel i IFK Hässleholm. IFK lånar sydafrikanen av Helsingborgs IF hösten ut. BILD: BILDBYRÅN
May Mahlango är klar för spel i IFK Hässleholm. IFK lånar sydafrikanen av Helsingborgs IF hösten ut. BILD: BILDBYRÅNFoto: 

Han tränade med IFK Hässleholm redan före sommaruppehållet.

Nu är May Mahlango, 19, tillbaka - för att stanna.

Annons

- Han är en spelare vi tror mycket på och som om han fortsätter att utvecklas kan bli en bra allsvensk spelare, säger Bosse Nilsson, tränare i Helsingborgs IF. IFK Hässleholm lånar alltså allroundspelaren från Helsingborgs IF hösten ut - och nyförvärvet är efterlängtad i ett lag som bara är sjua i södertvåan.

- Vi är väldigt, väldigt glada. Jag såg honom i en U-lagmatch med HIF i onsdags och då var han, enligt mig, bäst på plan, säger Peter Wolff.

May Mahlango, som har fyra U20-landskamper på meritlistan, kommer från fotbollsakademin i Sydafrika och gjorde sitt första besök i Helsingborgs IF redan på sommaren 2006.

För tre veckor sedan kom han tillbaka och nu blir han alltså kvar i Sverige.

- Vi tror att det kan bli lagom för honom att börja i Hässleholm och där bör han bli en bra förstärkning, säger Bosse Nilsson. IFK Hässleholms tränarduo Daniel Nilsson och Affe Jönsson besökte Sydafrika i höstas och såg då May Mahlango spela för första gången:

- Han var yttermittfältare i den matchen och han var en av planens tre-fyra bästa spelare, säger Daniel Nilsson, som beskriver sitt tillskott så här:

- Bra passningsspelare, bra spelförståelse och duktig med boll.

Peter Wolff liknar May vid Johan Persson (nu i Landskrona BoIS):

- Han är duktig i djupled, det ska bli skoj att se honom.

Men frågan är på vilken position IFK Hässleholm ska använda sitt nyförvärv.

Annons

- Vi får helt enkelt se var vi spelar honom. Han kan spela överallt, han har även spelat mittback hemma i Sydafrika. Men det här ökar konkurrensen och ger 0ss ökade valmöjligheter.

Krenar Ejupi, målvakten som var utlånad till Näsby under våren, har fått tillbaka gnistan och är åter i IFK Hässleholm.

Pontus Björnsson är på gång till grannklubben Hässleholms IF.

IFK Hässleholm ligger sjua i tvåan och är tio poäng efter serieledande Ramlösa och har bara fem poäng ner till kvalstrecket. Första höstmatchen spelas hemma mot Asmundtorp den tredje augusti.

Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons