Annons

Medaljhoppet siktar på ny triumf

Svenska mästerskapen i cykel startar i dag i Götene. Först ut är tempoloppet, Malin Rydlund från Åhus Cykelklubb, har ett brons att försvara på sträckan men hon siktar på ännu ädlare valörer.
Sport • Publicerad 26 juni 2014

– Allting känns bra och jag är mycket förväntansfull inför framför allt dagens lopp som är säsongens stora mål. Jag har bytt tränare inför den här säsongen så träningen har sett annorlunda ut men det känns bra. Sen har jag planenligt tävlat minimalt, bara två tävlingar innan SM, säger Malin Rydlund.

Förra året bärgade 37-åriga Malin två medaljer under SM. Ett individuellt brons i tempo och även guld i lag på samma sträcka.

Annons

– Tyvärr får vi inte ihop något lag till i år. Förra året var det ”tant-gänget” som cyklade hem det, självklart hade det varit kul att försvara det men det är det individuella som är viktigast. Jag tycker att kroppen känns bättre än förra året och då lyckades jag ändå knipa ett brons, men vi får se, det är små marginaler och dagsformen blir avgörande, säger Malin Rydlund.

Åhus Cykelklubb har ytterligare en medaljaspirant och det på lördagens linjelopp i form av Hanna Nilsson.

Leo Pettersson
Linn Nordström
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons