Annons

Medlemsmöte vill se satsning

Kristianstad Kartingklubbs medlemmar har sagt sitt i frågan om en storsatsning på motorsport på Åsum Ring.
Sport • Publicerad 4 december 2013

I måndags kväll hade Kristianstad Kartingklubb medlemsmöte. Största samtalsämnet under kvällen var om att göra om Åsum Ring till ett bilsportcentra, med bland annat en påkostad rallycrossbana med plats för över 50 000 åskådare. Medlemmarna var positiva till styrelsens förslag.

Nu har kartingklubben medlemmarna på sin sida i frågan om storsatsningen runt Åsum Ring.

Annons

– Jätteskoj, det här är ett steg på vägen att kunna få uppleva glansdagarna från 50 –och 60-talet igen. Det här innebär även att vi börja kontakta kommunen och andra samarbetspartners, säger Jörgen Andersson

Vad händer nu?

– Nu ska vi bjuda in föreningar och eventuella samarbetspartners för samtal om hur de skulle kunna ha sin verksamhet hos oss på Åsum Ring, säger Andersson och fortsätter:

– Sedan är kommunen en viktig beståndsdel i det hela. Vi vill få med dem på resan och hoppas att de ska kunna hjälpa oss med att släppa mark, få tag på rätt tillstånd och dylikt, säger Jörgen Andersson.

Kenneth Hansen, Per Eklund och Håkan Andersson ska nu skissa på hur rallycrossbanan kan se ut.

Mikael Hallqvist
Daniel Grozdanovski
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons