Annons

Melker avstängd i två matcher

Nu har händelsen i hockeytvåan den 12 oktober fått sitt resultat. Den till Mörrum utlånade KIK-backen Melker Karlsson har stängts av i två matcher för sin näve upp i ansiktet på Marcus Korutschka i HA74 Sävsjö (en händelse som även gav matchstraff).
Ishockey • Publicerad 20 oktober 2016
Händelsen som gav avstängning (Melker i vit tröja). Foto: Skärmdump/Vetlandaposten
Händelsen som gav avstängning (Melker i vit tröja). Foto: Skärmdump/Vetlandaposten

Därmed missade han mötena med Mjölby i söndags samt Jonstorp i onsdags, men är åter välkommen i Mörrumstruppen till den här söndagens hemmamatch mot Kalmar.

– Han hade en anmälan till disciplinnämnden mot sig från HA74, så antingen hade han blivit avstängd där eller genom av oss. Då gjorde vi det, det var bättre att få till ett avslut och nu har han tagit sitt straff. Det var inte vackert gjort av Melker och det handlar om att ta ansvar för sina handlingar och visa rätt inställning på isen, säger Mörrums klubbchef Anders Gustavsson till Bladetsporten.

Annons

Tränaren Andreas Ernebrand fyller på:

– Melkers agerande stred mot vår värdegrund i klubben. Sävsjö har nu dragit tillbaka sin anmälan, men Melker ska fortfarande yttra sig till disciplinnämnden. Vi får hoppas att det stannar där.

Utlåningen gäller oktober ut, men nu hoppas Ernebrand på en längre vistelse än så.

– Vi är jättenöjda med Melker och vill gärna ha kvar honom så länge som möjligt. Han fick ju inte jättemycket speltid i KIK och när nu en sådan veteran som Peter Rooth var uppsatt som sjundeback senast mot Troja/Ljungby förstår man att det blir svårt att få istid. Det här kan bli en win-win-situation för båda klubbarna och framför allt för Melker. Han är ju bara 21 år gammal och vi ser gärna att han fortsätter att utvecklas här, säger tränaren.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons