Annons

... men något slutspel blir det inte

Sport • Publicerad 20 januari 2004

En seger och två förluster – det blev inget finalspel för IFK Kristianstad Ungdom, trots att laget spelade upp sig under turneringen

– IFK Ungdom kommer snart att ha ett lag i finalspel i Ica-cupen, säger Sten Ravhed.

Annons

Den här gången gick det dock inte vägen, mycket på grund av den svaga starten.

– Grabbarna var nervösa mot Kortedala och spelet var alldeles för stelt. I de två andra matcherna fick vi till en helt annan rörelse, säger Ravhed.

Besviken att ni missade?

– Visst hade det varit kul att gå vidare, men nej, särskilt besviken är man inte. Vi har många duktiga spelare i truppen och framtiden ser mycket ljus ut. Den här gången lottades vi mot två mycket bra lag (Kortedala och Eskil).

Såväl Kortedala som Eskil vann sina playoffmatcher mot Tumba, respektive Eksjö och blev därmed de två lag som tog sig vidare till finalspel. IFK-tränaren var nöjd med lagets insats mot såväl Eskil som Skogås:

HK Eskil: (21-22): "Vi gör en kanonmatch och leder med 21-20 i slutskedet. Vi har totalt tre anfall på oss att dra ifrån, men lyckas inte. Istället går de upp och kvitterar. Med 30 sekunder kvar har vi chansen att göra 22-21, men gör tyvärr en felpass. Istället är det de som avgör matchen."

Skogås HK: (18-14): "Jag körde runt på mycket folk i matchen. Skogås var litet sämre än de andra lagen och här vann vi rätt så enkelt."

Jens Brogren

HANDBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons