Annons

Mer musik än fotboll för Anna Pohjanen

FOTBOLL STOCKHOLM. Anna Pohjanen satsar vidare på fotbollen i allsvenska Älvsjö. Samtidigt inleder hon en ny karriär – inom musiken. Om några veckor släpps hennes första platta.
Sport • Publicerad 19 april 2001
ska försöka kombinera fotboll och musik.
ska försöka kombinera fotboll och musik.Foto: Anna Pohjanen

–Idag är jag mer sångare än fotbollsspelare, säger hon.

Tack vare ett specialkontrakt med klubben kan hon satsa på båda karriärerna. Hon kan ta ledigt från träningar för att åka till studion i Malmö och spela in låtar.

Annons

–Men jag är medveten om att ju mer jag är borta från fotbollen, desto mindre blir chansen att ta en plats i laget, säger hon. Hon vill ändå göra ett försök att kombinera. Alternativet, som hon faktiskt tänkte sig i höstas, var att sluta helt med fotbollen.

–Jag hade bestämt mig för att sluta spela. Men när jag packade väskan efter sista matchen kändes det så svårt – jag kunde helt enkelt inte släppa fotbollen. Det är fortfarande så kul.

–Under vintern har en lösning smugit sig fram så att det blir möjligt för mig att både sjunga och spela fotboll.

27-åringen från Skellefteå har spelat toppfotboll i tolv år. Hon har spelat 51 landskamper, dock inte de senaste två åren, och har vunnit tre SM-guld med Älvsjö, som hon kom till från Sunnanå 1998.

Under alla år har musiken, sången och gitarren, också varit en viktig del i hennes liv. Hon beskriver sin musik som ”vanlig sing and songwriting”, som poprock. Just nu håller hon på med inspelningen av den singel som ska släppas i maj. Sen ska det bli en stor cd. Hon skriver både musik och texter själv, texterna på engelska.

–Jag har 17 låtar just nu, det mesta är nyskrivet, ingen av dem äldre än två år.

Skivbolaget Label This har plockat fram musiker till henne och blir skivan en hit kanske det blir fråga om att göra turné. Men innan dess försöker hon hitta försörjning i något helt annat – som aktivitetsledare på en ”äventyrs-ö” i Stockholms skärgård.

–Nånstans måste jag få in pengarna, menar hon.

Det blir ett fullspäckat schema för Anna Pohjanen. Måste hon välja, då är svaret givet:

–Jag väljer musiken.

Av Ingela Ahlberg, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons