Annons

Sibys ersättare klar – MFF värvar Lomotey

Efter skadan på Mahamé Siby tvingades Malmö FF agera. Nu har de hämtat in Emmanuel Lomotey från franska andraligalaget Amiens SC, det meddelar klubben på sin .
Fotboll • Publicerad 9 augusti 2022

Emmanuel Lomotey har presenterats av Malmö FF. Den 24-årige mittfältaren kommer närmast från Amiens SC i den franska andraligan och har skrivit på ett kontrakt till och med 2026.

"Välkommen till mesta mästarna", skriver Skåneklubben på Twitter.

Annons

MFF prestigevärvade Mahamé Siby från Strasbourg i franska högstaligan tidigare i juni. Fransmannen hann inte spela mer än tre matcher innan han i sin hemmadebut drabbades av en allvarlig höftskada som håller honom borta från spel hela säsongen.

Siby var tänkt som ersättare till redan skadade Oscar Lewicki.

Då blev Malmö tvunget att agera och har nu hittat sin ersättare i Lomotey. Ghananen har sju landskamper på sitt cv. Han blir Malmö FF:s femte nyförvärv den här sommaren och kommer bära tröjnummer 40.

"Jag tror att jag har kvalitéer och attribut som kommer att hjälpa laget. Målet är att hjälpa Malmö FF att vinna titlar och spela gruppspel i Europa. Tillsammans med mina lagkamrater ska vi åstadkomma så mycket vi bara kan tillsammans", säger Lomotey i ett uttalande på klubbens hemsida.

Malmö haltar i allsvenskan och ligger för närvarande på sjätteplats. Nästa match är hemma mot Sundsvall den 14 augusti.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons