Annons

Rekordseger trots manfall – och utvisning

Trots stort manfall inför matchen, och ytterligare ett efter en utvisning, lyckades Miami vinna över Oklahoma i NBA-basketen.
Dessutom slog man ett 41 år gammalt rekord.
Basket • Publicerad 11 januari 2023
Miamis Dewayne Dedmon grälar med tränaren Erik Spoelstra och blir sedan utvisad.
Miamis Dewayne Dedmon grälar med tränaren Erik Spoelstra och blir sedan utvisad.Foto: Wilfredo Lee/AP/TT

Miami hade bara nio spelare tillgängliga till NBA-matchen mot Oklahoma.

Och blev en man färre när centern Dewayne Dedmon ilsknat till när han byttes ut i slutet av andra perioden. Dedmon slog till en massageapparat så att den flög iväg tio meter och in på planen – och blev utvisad för osportsligt uppträdande.

Annons

Resten av matchen, drygt halva återstod, använde Miami sju spelare men lyckades ändå besegra Oklahoma med 112–111.

– Vi är ett gäng tvära personligheter, men det där var oacceptabelt, säger tränaren Erik Spoelstra om Dedmond-händelsen.

I matchen lyckades också Miami sätta rekord i straffkast. Man satte alla 40 straffkasten, ett mer än Utah satte mot Portland 1982. Jimmy Butler låg bakom rekordet genom att sätta 23 av straffkasten, bland annat det matchvinnande med 13 sekunder kvar av matchen.

– Jag hade ingen aning (om rekordet). Jag är mer glad över att vi vann matchen med en poäng, säger Butler.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons