Annons

Midnattsolsrallyt får en ny vinnare

Nästan tre veckor efter målgången i Midnattsolsrallyt blir nu Arne Bäckström från Haninge fråntagen segern och istället går den till förre tvåan Stig Blomquist.
Sport • Publicerad 7 augusti 2009

Anledningen till beslutet är att Bäckströms Audi Quattro hade en växellåda som inte överenstämde med homologiseringshandlingarna, vilket framkommit vid en teknisk efterkontroll av vinnarbilen.

Misstaget kostade Haningeåkaren sin första seger i Midnattsolsrallyt och den första för en fyrhjusldriven bil i rallyt . Huruvida växellådan varit en bidragande orsak till att Bäckström kunde hålla Blomquist bakom sig i tävlingen eller ej, är oklart.

På det här viset hoppade alla upp ett snäpp i resultatlistan och ny tvåa blev Kenneth Bäckström, Vara och trea fjolårssegraren Tony "Roten" Jansson, Almunge.

Tommy Svensson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons