Miedemas hattrick tog Arsenal till CL

Fotboll • Publicerad 9 september 2021
Arsenal vann dubbelmötet med Slavia Prag med totalt 7–0.
Arsenal vann dubbelmötet med Slavia Prag med totalt 7–0.Foto: Steven Paston/AP/TT

Svensktränade Arsenal är vidare till gruppspel i damernas Champions League. Jonas Eidevalls lag besegrade Slavia Prag med klara 4–0 i returmötet i Tjeckien, och vann därmed dubbelmötet med 7–0.

Segerkonstruktören denna gång blev Vivianne Miedema. Efter tre mål på tolv minuter i den andra halvleken noterades Miedema för 100 mål i Arsenal. Den nederländska anfallsstjärnan är redan den engelska ligans bästa målgörare genom tiderna.

Kim Little satte matchens sista mål på straff precis före slutet.