Annons

Mikael Gath: ”Surt! Jag tycker att vi hade stenkoll”

Kristianstads IK hade vänt 1–2 till 3–2 och var på väg mot en historisk seger.
Då vände allt – 31 sekunder före slutet.
– En märklig känsla. Jag tycker att vi hade stenkoll, säger tränaren Mikael Gath.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 20 september 2019 • Uppdaterad 21 september 2019
Mikael Gath var besviken efter en poäng i den historiska premiären mot Tingsryd. ”Jag tycker att vi förtjänade mer.”
Mikael Gath var besviken efter en poäng i den historiska premiären mot Tingsryd. ”Jag tycker att vi förtjänade mer.”Foto: Bosse Nilsson

Publiken räknade ner och spelarna verkade ha full kontroll.

Då kom kallduschen.

Annons

Med 31 sekunder kvar tog backen Viktor Wahldén beslutet att blockera pucken i egen målgård.

Straff – och kvittering, och tre poäng blev bara en.

– Vad ska jag säga. Domaren står bättre till än vad jag gör och han hävdar att Viktor blockerar pucken med handen. Jag får lita på det, säger Mikael Gath.

KIK-tränaren är nöjd med den spelmässiga insatsen.

Däremot besviken på utdelningen.

– Första perioden är jättebra. I andra får vi lite långa anfall emot oss, men i tredje är det vi som styr och ställer och jag tycker att det är fullt rättvist att vi vänder på matchen. Med tanke på det så är det självklart surt att bara få med sig en pinne. Jag tycker att vi förtjänade mer, säger Gath, som tyckte att det var en tuff match på flera sätt.

– Vi får inte med oss så mycket. Vi får bara ett powerplay, jag säger inte att vi ska ha fler men med tanke på spelövertaget så fick vi med oss lite.

Kunde ni gjort något annorlunda på vägen in i mål?

– Nä, jag tycker inte det. Tvärtom, så tycker jag att vi har fullständig kontroll på det. Både i fem mot fem-spelet och när de tar ut målvakten.

Så pulsen var låg?

Annons

– Absolut, nästan för låg. Vi fick tredje perioden precis dit vi ville. De spelade på kontring men lyckades inte få till någonting och därför känns det extra surt.

Fullsatt i hallen, bra dag. Vad säger du om inramningen?

– En fantastisk stämning. Det är inte många många gånger jag upplevt en liknande ljudvolym. Det är både Tingsrydsfansen och våra som bjuder upp till den. Frågar du mig så det var nog i Lindab Arena jag hörde den volymen senast. Det var svårt att få ut budskapet, framför allt i första perioden, säger Gath, som hyllade kedjan med Gustav Willan Borvik, Daniel Andersson och Herman Hansson.

– De gör det jättebra. ”Kingen” (Daniel Andersson) är vass, Herman (Hansson) hade extrem fart och Gustav gör två mål. Men jag tycker att alla gör det jättebra. Backarna spelar lugnt och tryckt med pucken och vi slänger inte iväg några puckar utan försöker spela oss upp.

Vad tar du mer med dig?

– Att det kommer att vara det här jobbet som krävs i 52 omgångar om vi ska ta några poäng. Det är framför allt det.

Till sist, titta framåt. Karlskoga nästa?

– Exakt. Vi åker på söndag och spelar på måndag. Det är ett av de lag jag tror kommer att vara med och slåss i toppen, så det blir en kraftmätning.

Patric NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons