Minnesota sänkte Arizona i tredje

Efter två mållösa perioder slog Kirill Kaprizov till med karriärens första hattrick, när Minnesota besegrade Arizona.
Ishockey • Publicerad 13 mars 2021
Minnesota Kirill Kaprizov glänste när Minnesota besegrade Arizona.
Minnesota Kirill Kaprizov glänste när Minnesota besegrade Arizona.Foto: Stacy Bengs/AP/TT

Minnesotas Kirill Kaprizov hade bara gjort sju mål under sin NHL-karriär innan urladdningen mot Arizona. Efter 0–0 inför den tredje perioden förbättrade han sin målstatistik rejält, när han inom loppet av en kvart ledde Minnesota till seger.

1–0 kom efter 5:47, 2–0 efter 8:10.

När Jonas Brodin satte 3–0 i öppen kasse med 59 sekunder kvar av matchen började nog de flesta spelarna tänka på omklädningsrummet. Men inte Kaprizov. Tio sekunder senare var hans första hattrick i nordamerikanska proffsligan ett faktum, och slutresultatet fastställdes till 4–0.

– Spelare som honom ser man inte så ofta. Att ha en sådan som honom i laget i en 0–0-match, då känner man alltid att han har en chans. Varje gång han når pucken med klubban kan han vara farlig, och skapa något ur ingenting. Han har några bra killar i kedjan som hittar honom i de öppna ytorna, men han är så bra på att skapa yta på egen hand, säger målvakten Cam Talbot.

Den ryske 23-åringen kliver med sina tio mål upp i toppen i den interna skytteligan. Hans kedjekamrat Mats Zuccarello, från Norge, noterades för tre assist i matchen.

I Colorado besegrade hemmalaget gästande Los Angeles med 2–0. Mikko Rantanen gjorde det matchvinnande målet halvvägs in i matchen. Han hade kunnat bli tvåmålsskytt i slutet av matchen, i en snabb kontring mot öppet mål. Han valde dock att passa framrusande Nathan MacKinnon i stället.

Gabriel Landeskog fick ett mål bortdömt, sedan han boxat in pucken i buren.