Minnesröster om Ingvar Edvardsson

Handboll Artikeln publicerades

IFK Kristianstad-ikonen Ingvar Edvardsson avled i söndags. Här är några minnesröster om honom.

Foto: Bosse Nilsson

Johan Cosmo, ordförande i IFK Kristianstad.

– Det man minns bäst är ju när nästan alla andra ville sätta föreningen i konkurs, men Ingvar stod upp för klubben och ledde det arbetet som till slut räddade hela IFK. Han var

också en av mina närmaste kamrater och medarbetare och en person som jag uppskattade mycket. Han var dessutom ordförande i valberedningen och en engagerad supporter till laget så man kan väl säga att han var aktiv ända in i det sista. Han var en eldsjäl med ett väldigt stort hjärta.

Ingvar Widell, mångårig och nära vän.

– Vi stod varandra väldigt nära och det känns väldigt jobbigt…väldigt jobbigt just nu. Vi har känt varandra sedan han kom in i IFK och vi har haft så fruktansvärt roligt ihop. Han brukade skryta om att det var han som räddade IFK och han var också väldigt stolt över det och det hade han också rätt att vara. Han var en av mina finaste vänner, vi hade samma humor, vi gillade att folk pratade om en och vi erkände också det för varandra. Någon mer positiv människa än Ingvar Edvardsson tror jag inte finns.

Eva Rothman Englesson, ordförande i Södra Kurvan.

– Det var en karismatisk människa som var så go och varm. Och vilka bussresor vi hade tillsammans efter att han slutat som materialare, han bjöd verkligen på sig själv och var en riktigt rolig historieberättare. Det är en stor legendar som gått ur tiden och det kommer att bli otroligt tomt utan honom på matcherna. Det känns så sorgligt och jag tände ett ljus i söndags kväll efter att jag fått reda på det. Både för Ingvar och hans närmaste.

Foto: Bosse Nilsson

Jesper Larsson, sportchef i IFK.

– Man är aldrig förberedd på ett sånt tråkigt besked och det har varit några tunga dagar. Han har gjort otroligt mycket gott för föreningen och det är det vi ska minnas och ta med oss. Han var också en otroligt ”go gubbe” och det finns förstås hur många roliga och fina historier som helst om Ingvar Edvardsson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.