Annons

Missräkning av Danmark – förlust i premiären

Handbolls-EM är igång. Innan Sveriges premiärmatch mot Serbien såg Slovenien till att starta hemma-EM med en skräll genom att besegra Danmark med 28–26 i samma grupp.
Handboll • Publicerad 4 november 2022
Sandra Toft deppar efter att Alja Varagic gjort mål i EM premiären mellan Danmark och Slovenien.
Sandra Toft deppar efter att Alja Varagic gjort mål i EM premiären mellan Danmark och Slovenien.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau/TT

Danskorna tog brons i fjolårets VM och har på förhand varit favoriter, tillsammans med Sverige, att ta hem gruppen. Men Slovenien verkar vilja sätta krokben för de nordiska storlagen.

Danmark hade stora problem med det slovenska försvaret och misslyckades med att dra upp matchtempot. Med drygt fem minuter kvar hade hemmalaget fått upp momentum och gick ifrån till en tremålsledning.

Annons

Storstjärnan Ana Gros lyckades sätta åtta mål, trots att hon tillbringade mycket av den andra halvleken på bänken i det som till slut blev en tvåmålsseger för Slovenien.

Sverige möter Slovenien i sin andra match i mästerskapet, på söndag, och avslutar mot Danmark på tisdag. De tre bästa lagen går vidare till huvudrundan, dit man tar med sig poängen man tagit mot övriga avancerande lag i gruppspelet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons