Annons

Mjällby upp på kvalplats

Publiken slöt till och Mjällbyspelarna offrade både själ och hjärta: 1-0 segern mot IF Brommapojkarna för Mjällby AIF upp till kvaplats - åtminstone fram till onsdagskväll.
Sport • Publicerad 29 juli 2008
Mjällby nickar in 1-0 på Brommapojkarna. Bild: Peter Åklundh
Mjällby nickar in 1-0 på Brommapojkarna. Bild: Peter ÅklundhFoto: 

Då kan Örgryte ta tillbaka tredjeplatsen vid poäng mot Jönköping Södra.

- Det känns det härligt med en sådan här nystart, framför allt efter den downperiod som vi hade innan uppehållet, säger målvakten Mattias Asper, som fick se Sasa Zimonjic nicka in matchens enda mål i den 63:e matchminuten.

Annons

Själv fick han hålla nollan mot sitt förra lag - och gjorde på nytt ett urstabilt intryck i den gulsvarta tröjan.

- Mattias styrka är att han är så komplett. Han läser spelet perfekt. Han är stor och så har han erfarenheten. Mattias är bäst i Sverige, tycker vänsterbacken William Leandersson.

I superettan menar du?

- Nä jag menar alla serier. Så bra är han.

Två suveräna räddningar i den andra halvleken stoppade BP - därav på Erik Pilfalks nick med tre minuter kvar att spela. Pilfalk blev sopren vid vänstra stolpen efter ett vänsterinlägg. Mjällbyförsvaret var överspelat den gången, men som tur var fanns det en nummer ett längst bak.

- Bollen touchade en medspelare, så jag kunde inte gå ut på den. Nu fick jag reflexrädda istället, säger Asper.

3139 personer (säsongsbästa) kantade Strandvallens läktare denna ljumma måndagskväll. Det härliga vädret och den intensiva och välspelade toppfighten bidrog till trivsel. Men också till nervspel.

- Det var ingen bra hjärtmedecin det här, suckade Mjällbys klubbdirektör Göran Bogren.

När slutsignalen gick så var det säsongens jubel bland hemmaspelare och publik. Nu är ju Mjällby med igen. Attityden och viljan lovar mycket. Spelmässigt finns det mer att ta av.

- Vi var revanschsugna som bara den och kände att vi var skyldiga varann det här, säger tränaren Tomas Borstam-Andersson.

Annons

Matchvinnarna var många. Som Asper. Som William Leandersson, vänsterbacken som spelade med kraftig värk kring fotleden efter den tidigare benskadan. Som löpvillige och spelskicklige Erton Fejzullahu. Och som segernickaren Sasa Zimonjic förstås. Det har hackats på Serben för ständiga

skador och för utebliven form. Det har ryktats om att han är på väg ur klubben.

- Men de där ryktena vet jag ingenting om. Men jag antar att det är sådant som man får leva med som fotbollsspelare.

I den 63:e matchminuten nickade han in en högerhörna och blev så glad att han gestikulerade mot hemmapubliken och sedan sprang till avbytarbåset och kastade sig i famnen på Tobias Johansson.

- Jag har varit under hård press, men vetat att det skulle vända till slut. Och jag har väntat på det här ögonblicket. För mig själv och för klubben.

Och målkramen?

- Ha ha. Tobbe sa till mig innan matchen att han skulle göra två mål. Då sa jag att jag gör ett och det blir allt.

Sju minuter senare byttes Sasa ut mot just Tobias Johansson. Den sista kvarten blev nervfylld. Sett över 90 minuter var Mjällby det något bättre laget. I den första halvleken var man det definitivt. Markus Ekenberg borde ha gett laget ledningen när han nickade förbi målvakten men lät bollen rulla istället för att putta till den och då han en försvarare ivägen.

- Jag blev lite förvånad när jag fick bollen.

Mjällbyspelarna låg högre upp med laget än vid förra mötet med BP. Man låg tätt på BP-spelarna och spelade aggressivt.

Annons

- Den största anledningen att vi vinner är viljan. Alla spelare fightade

och gav allt, säger Sasa Zimonjic.

Det räckte till 1-0 och en viktig seger för tabelltoppen..

Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons