Annons

Mjällby vill hänga på toppen

Mjällby AIF går för sin andra raka hemmaseger när Skövde gästar Strandvallen på söndag.– Vi siktar på att ha en jämn, hög prestation i hela matchen, säger Mattias Asper, assisterande tränare i Maif.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 29 april 2017
Mattias Asper. Foto: Tommy Svensson
Mattias Asper. Foto: Tommy Svensson

Precis som för många andra lag handlar vårens inledande omgångar om att sätta spelet och få laget att bli en trimmad och väloljad lagmaskin.

I premiären (2–1 mot Qviding) imponerade Mjällby i första halvlek, i den andra omgången – 1–2-förlust borta mot Utsikten – var det i stället den andra halvleken som var starkare.

Annons

– Vi har haft perioder i matcher där vi spelat bra, nu siktar vi på att ha en jämn, hög prestation i hela matchen. Det är vad som saknas just nu, men det kommer väl när vi har spelat ihop oss. Det är bara att ta nya tag och särskilt på hemmaplan är det bara tre poäng som gäller för oss, säger Asper.

Inför

Mjällby–Skövde

16.00

Vad: Division I södra.

Var: Strandvallen, Hällevik.

När: Söndag.

Följ matchen: Kristianstadsbladet rapporterar live på kristianstadsbladet.se.

Läget i laget

Daniel Ivanovski har haft en blödning i foten, men är tillbaka i träning. Om han finns med i matchtruppen mot Skövde bestäms på lördag. Kevin Carlsson skadade ledbandet i knät i januari och är ännu inte aktuell för spel. Gabriel Frimpong har skadat menisken och väntar på operation. Även Anton Jonsson missar matchen efter fotproblem.

Omgången

Lördag: Qviding–Oskarshamn, Assyriska–Husqvarna.

Söndag: Ängelholm–Utsikten, FC Rosengård–Oddevold, Ljungskile–Karlskrona, Mjällby–Skövde.

Måndag: Kristianstad FC–Landskrona.

Tabellen

Se HÄR.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons