Annons

MLS-planen: Samla alla lag i Florida

Amerikanska fotbollsligan MLS har en radikal plan för att komma i gång med spel i juni:
Samla alla 26 lag i Florida och spela samtliga matcher där.
Fotboll • Publicerad 13 maj 2020
Landslagsmannen Gustav Svensson och hans MLS-lag Seattle kan få tillbringa två månader i Florida om MLS drar i gång i juni. Arkivbild.
Landslagsmannen Gustav Svensson och hans MLS-lag Seattle kan få tillbringa två månader i Florida om MLS drar i gång i juni. Arkivbild.Foto: Joshua Bessex/The News Tribune/AP/TT

USA är det land som drabbats hårdast av coronapandemin med fler än 80 000 dödsoffer och stora delar av landet är fortfarande i "lockdown".

De stora sporterna försöker hitta sätt att komma i gång med verksamheten igen. Däribland MLS där svenskarna Gustav Svensson och Anton Tinnerholm spelar.

Annons

MLS har nu tagit fram ett förslag som skickats ut på remiss till spelare och klubbar där planen är att börja spela matcher den 22 juni, skriver sportnyhetstjänsten The Athletic.

Två månader

Men då krävs det radikala åtgärder. Tanken är att samla spelare och ledare från de 26 lagen i Orlando i Florida för att spela matcher i två månaders tid. Familjemedlemmar får inte följa med.

Enligt planen skulle alla lag återsamlas den 1 juni för tre veckors träning, i inledningen individuellt i karantän och först sista veckan hela laget tillsammans.

Kritiska röster

Men förslaget har stött på patrull. Kritiska anonyma källor som The Athletic pratat med tycker att försäsongsträningen inför premiären blir för kort efter nästan tre månader utan ordentlig träning. MLS hann bara spela två omgångar innan säsongen blåstes av i mars.

Dessutom måste åtminstone 1 000 spelare, ledare och funktionärer kunna testas regelbundet för coronaviruset. Det är oklart om MLS kan administrera en sådan omfattande provtagning och om det vore etiskt försvarbart att göra det när det saknas testkapacitet i vården.

Det är inte heller bestämt vad för sorts matcher MLS-lagen skulle spela, om matcherna ska räknas in i ordinarie seriespel eller vara en separat turnering i väntan på att vanliga säsongen kan dra i gång senare i höst.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons