Annons

Modo sparkar Jim Brithén

Danske landslagstränaren Jim Brithén kom till Modo som en verklig frälsare – spel i SM-finalen och korad till årets coach i debutsäsongen. Men fortsättningen blev inte lika rolig. Risk för att missa slutspelet. Då får han sparken efter 29 omgångars spel i elitserien.
Sport • Publicerad 19 december 2002
Jim Brithén.
Jim Brithén.Foto: 

Det svänger fort för Modo Hockeys tränare Jim Brithén som fick lämna sitt jobb på onsdagen. –Jag vill inte lämna några kommentarer. Det måste ni respektera. Det beskedet ger den sparkade Modo-tränaren via telesvar i sin mobiltelefon. Brithéns kontrakt med Modo går ut efter den här säsongen. Han tvingas dock lämna jobbet när bara drygt hälften av omgångarna i elitseriens grundspel har spelats. Modos trotjänare Pirro Alexandersson som varit hjälptränare vid sidan av Leif Boork, Per Bäckman och Jim Brithén tar ansvaret för träning och coachning och som hjälp får han klubbens relativt färske juniortränare Anders Eriksén. –Vi bedömer att det här är den bästa lösningen för Modo Hockey. Brithén har tillfört oss en hel del positiva saker. Men vi har under en tid fört samtal med honom och till slut ledde det till att styrelsen och klubbledningen tog det här beslutet. Ett nödvändigt beslut, anser vi, säger Modos sportchef Bengt Hedin. (TT)

ISHOCKEY ÖRNSKÖLDSVIK
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons