Annons

Möllerström mot större roll i Lugi: ”Känner mig redo för det”

Carl Möllerström, som är fostrad i Näsby IF och IFK Kristianstad, flyttade till Lugi för två år sedan.
Sakta men säkert har speltiden i Lundalaget vuxit. I år väntas högernian/högersexan få en större roll.
– Jag känner mig redo för en större roll. Jag är svinpeppad på den här säsongen, säger Carl Möllerström.
Handboll/Åhus • Publicerad 24 juli 2019
Foto: Victor Lindstammer

Det var nästintill hemmaplan för Carl Möllerström när Lugi spelade träningsmatch mot SG Flensburg-Handewitt i Sånnahallen. Handbollsutbildningen har 21-åringen fått i Näsby IF samt IFK Kristianstad. Nu var han tillbaka i nordöstra Skåne i den vinröda tröjan.

– Det var roligt att spela i Åhus och det var bra tryck på folket som var på plats, säger han.

Annons

– Matchen i sig var väl inget vidare, vi stod bra bakåt men fick inte till anfallsspelet. Men vi är många nya, det kommer att bli bättre och bättre, säger Möllerström efter 19–26 mot den tyska mästarklubben.

Förra säsongen fick 21-åringen mer och mer speltid. Mot slutet var han en av lagets mest tongivande spelare. Förhoppningen från Lugi är att Möllerström gör en minst lika bra säsong i år.

– Jag tror att det kommer att fortsätta på det spåret för min del, eller jag hoppas det i alla fall. Nu är jag en av de som har varit här längst och jag tänker försöka hjälpa de andra unga spelarna att ta samma kliv. Jag vill vara en pådrivare, säger han.

Snittåldern i Lugi är inte mycket över 20 år och 21-årige Möllerström får nästan räknas som en av de mest rutinerade.

– Vi har ett väldigt roligt och framförallt ungt lag. Ska det gå bra för oss i år gäller det att många går upp minst en nivå och tar mer ansvar än tidigare. Vi kommer definitivt att slå ur underläge i många matcher, men det gillar vi.

Möllerström är högernia i grunden, men i Lugi har han spelat en hel del på kanten. Det lär bli blandat även i år.

– Jag diggar båda positionerna, det är inga problem. Sen finns det dagar då det inte är lika kul att spela på kanten, men så är det ju.

Foto: Victor Lindstammer

Tomas Axnér är tränare i Lugi och verkar minst sagt förväntansfull vad gäller Möllerström.

– Han fick smaka på det ordentligt redan förra året när Hampus Jildenbäck blev proffs. Jag ser i honom en spännande hybrid som kan spela på två positioner, både bakåt och framåt, säger Axnér.

– Han hade en jättefin vår och har verkligen jobbat med sin träning och sin egen utveckling, framförallt fysiskt. Han är redan en av de snabbaste och mest spänstiga i laget och han kan utvecklas hur mycket som helst.

Annons

Carl Möllerström håller med om att det är det fysiska han lagt mest fokus på under sin tid i Lund.

– Jag kände direkt att det var den biten jag behövde jobba mest på. Det handlar om att ta eget ansvar i gymmet och det har jag gjort, avslutar han.

Ola SelbySkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons