Annons

Monsén i otäck krasch – säsongen över

Felix Monsén kraschade i träningsåket inför Val Gardenas störtlopp och fick föras till sjukhus med helikopter.
Senare bekräftade Svenska skidförbundet att säsongen är över för svensken.
"Det var inte så här jag hade föreställt mig att veckan skulle sluta", skriver han på Instagram.
Alpint • Publicerad 17 december 2021
Felix Monsén. Arkivbild.
Felix Monsén. Arkivbild.Foto: Robert F Bukaty/AP/TT

Enligt SVT föll den svenske fartåkaren i hög fart, såg ut att ha väldigt ont och tog sig för vänster knä flera gånger. Han fördes från platsen i helikopter.

På torsdagskvällen genomfördes en första undersökning på sjukhuset i Bressanone.

Annons

"Felix knä har undersökts med skiktröntgen i Bressanone och man har konstaterat att knäskålssenan är av. Han är nu på väg till Innsbruck där man kommer att göra nya undersökningar", säger landslagsläkaren Jakob Svanberg i ett pressmeddelande.

Missar säsongen

Ytterligare besked kring skadorna kom senare under kvällen. Då stod det klart att Monsén missar resten av säsongen.

"Felix är nu vidare undersökt i Innsbruck. MR (magnetröntgen) visar tyvärr som befarat att det finns ytterligare skador. Utöver den trasiga knäskålssenan är främre korsbandet helt av och den yttre menisken är skadad. Vi planerar för operation i Innsbruck inom kort. Detta innebär att Felix blir borta från OS och resten av denna säsong", säger Jakob Svanberg i ett uttalande.

Enligt de undersökningar som hittills gjorts verkar det som att Monsén undkommit nack-, rygg- och huvudskador, meddelar förbundet.

Felix Monsén själv lade sent på kvällen ut en bild från sjukhussängen på Instagram, där han skriver att det inte var så här han hade föreställt sig veckoslutet.

"Tack för alla meddelanden. Jag mår bra och blir omhändertagen. Vi kommer tillbaka", skriver han.

Lovande inledning

Den 27-årige fartåkaren har inlett säsongen väldigt bra och tog sin bästa världscupplacering när han kom på 13:e plats i störtloppet i Lake Louise i Kanada, i slutet av november.

På onsdagen åkte Monsén mycket bra på träningen i italienska Val Gardena och hade näst snabbast tid.

Han var ännu inte uttagen till OS i Peking.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons