Annons

Mora värvar legendarens son

Hockeyallsvenska Mora värvar Igor Larionov – son till den ryske hockeylegendaren med samma namn.
"Det är ett väldigt intressant nyförvärv", säger Moras tränare Johan Hedberg till klubbens webbplats.
Ishockey • Publicerad 7 december 2021
Ryske hockeylegendaren Igor Larionov som förbundskapten för Ryssland förra säsongen. Nu har hans son med samma namn skrivit på för hockeyallsvenska Mora. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

Pappa Igor Larionov är en av tidernas största ishockeyspelare och ingick i den legendariska KLM-kedjan, med Vladimir Krutov och Sergej Makarov.

Larionov tog fyra VM-guld, två OS-guld och tre Stanley Cujp-titlar under sin spelarkarriär.

Annons

Larionov junior kommer närmast från kinesiska KHL-klubben Kunlun Red Star där han gjorde fem matcher förra säsongen innan han blev sjuk och missade resten av säsongen.

Igor Larionov är född i USA och spelade juniorhockey i Kanada. Han har inte spelat ishockey hittills under den här säsongen.

"Det är en kille som vi känner har väldigt mycket uppsida, men han kommer behöva lite tid eftersom han inte spelat på ett tag. Han och hans team har identifierat Mora som ett bra ställe att komma till för att få i gång hans karriär igen och det känner vi som en otroligt stor ära", säger Hedberg.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons