Annons

Muhrén ett osäkert kort

Sport • Publicerad 31 januari 2004

På söndag inleds bandy-VM, men redan nu har dramatiken börjat. Lagkaptenen och nyckelspelaren Magnus Muhrén sov i en för mjuk hotellsäng natten mot fredag – och ryggen låste sig.

– Jag kunde inte ens ta på mig strumporna själv i morse, och skulle absolut inte kunna spela match idag, säger han.

Annons

Sandvikens store stjärna biter ihop, ler lite slött och skakar på huvudet. Ryggproblemen har slagit till fem-sex gånger under säsongen, men att de skulle göra det just nu, dagarna före VM, är ju extra olyckligt.

–Jag mår faktiskt inte så bra. Jag har ordentligt ont i ryggen.

De regerande bandyvärldsmästarna har samlats på ett hotell i Västerås för hemma-VM. Matchen mot Kazakstan på söndag följs upp av möten med Finland, Ryssland och Norge den kommande veckan – och troligen semifinal kommande lördag.

Avsaknaden av Pelle Fosshaug – avstängd av bandyförbundet sedan han hotat en domare efter en elitseriematch – gör att Magnus Muhrén får ta ett ännu större kreativt ansvar.

–Jag är van med att ha press på mig, och lägger stor press på mig själv också, säger Muhrén, och försöker hitta en sittställning som inte gör ont i den lilla hotellfåtöljen. (TT)

BANDY UPPSALA
BANDY
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons