Annons

Mykolenko kapten när Everton vann

Ukrainaren Vitalij Mykolenko fick bära kaptensbindeln när Everton ställdes mot Boreham Wood i FA-cupfotbollen.
Det slutade med en 2–0-seger för Liverpoollaget som därmed är klart för kvartsfinal.
Fotboll • Publicerad 3 mars 2022
Vitalij Mykolenko fick äran att bära kaptensbindeln för Everton i FA-cupen.
Vitalij Mykolenko fick äran att bära kaptensbindeln för Everton i FA-cupen.Foto: Jon Super/AP/TT

Mykolenko, hans lagkamrater och motståndarlaget klev ut på Goodison Park med Ukrainas flagga över sina axlar inför avspark, med anledning av den ryska invasionen av Ukraina.

Det var första gången den 22-årige Mykolenko, som anslöt från Dynamo Kiev i januari, spelade för Everton sedan invasionen inleddes för åtta dagar sedan.

Annons

Då ärades han med att få vara kapten.

– Att "Myko" får vara kapten är en symbol och ett ställningstagande från oss för det enhetliga stödet vi har för honom, sade tränaren Frank Lampard inför matchen.

Mykolenko åkte på en smäll i inledningen av andra halvlek och fick byttas ut i den 60:e minuten till en stående ovation från supportrarna.

Everton vann matchen med 2–0 tack vare dubbla fullträffar av Salomón Rondón.

Nu väntar Premier League-konkurrenten Crystal Palace i kvartsfinal. Övriga kvartsfinaler: Middlesbrough–Chelsea, Southampton–Manchester City samt Nottingham/Huddersfield–Liverpool.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons