Annons

Näsby överlägset

Jodå, det blev fjärde raka för "Mumma" och hans grabbar på Åhus Beachhandboll Festival. Och Näsbys P96:or var en riktig fröjd för ögat.
Sport • Publicerad 15 juli 2008

- Helt fantastiskt. De är så bra, sa en själaglad Näsbytränare efter finalen mot Ystads IF.

Näsbys förstalag gick som tåget under hela turneringen. Finalen mot Ystads IF skulle bli eldprovet. Men inte heller den matchen vållade de grönklädda några större bekymmer.

Annons

- Men jag har stor respekt för Ystad. Deras lag är skickliga och vi har mötts flera gånger i serien, plus i tre finaler här i Åhus, säger "Mumma".

Det här var definitivt Näsbys kväll.

13-6 blev slutresultatet och stundtals handlade det om uppvisning. Från målvakten Markus Johansson till skarpskytten till Gustav Dahl. Lagmaskinen Näsby spelade som i trans och matchen gick i ett högt tempo.

- Det bästa är bolltempot och bredden i spelet, säger "Mumma" som knappt hade rösten kvar.

Men det bjöd han gärna på en sådan här afton.

Åhus Handboll var Ystads semifinalmotståndare och värdklubben pressade Sydskåningarna hårt med sitt man-mot-man-försvar. YIF var hela tiden i ledningen och Åhus kom tillbaka. Det blev uddamålsförlust och Åhus Handboll föll med flaggan i topp.

Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons