Annons

Nattliga fyrverkerier utanför Färjestads hotell

Någon brände av ett antal fyrverkerier utanför Färjestads hotell i Luleå i natt.
Men den som hoppades störa spelarnas sömn inför kvällens avgörande SM-final i ishockey, verkar ha gått bet.
Ishockey • Publicerad 12 maj 2022
Linus Johansson kan ha vaknat redan vid tvåtiden i natt, då någon sköt ett stort antal fyrverkerier utanför Färjestads hotell i Luleå, inför kvällens avgörande SM-final. Arkivbild.
Linus Johansson kan ha vaknat redan vid tvåtiden i natt, då någon sköt ett stort antal fyrverkerier utanför Färjestads hotell i Luleå, inför kvällens avgörande SM-final. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Färjestads spelare kan ha fått ett oplanerat uppvaknande i natt, inför kvällens sjunde och avgörande SM-final i ishockey borta mot Luleå. Vid tvåtiden på morgonen ska ett antal fyrverkerier ha skjutits upp i närheten av Färjestads hotell i Luleå, möjligen för att störa sömnen hos det gästande laget.

– Det ska ha hörts några höga smällar och vi har varit ut och kontrollerat det, säger Henrik Vernerlund, befäl vid polisens regionledningscentral i Umeå, till NSD.

Annons

En person som körde förbi hotellet vid tidpunkten bekräftar misstankarna.

– Det bara smattrade. Det måste ha varit 30 till 40 raketer. Kanske ännu fler. När jag svängde in för att kolla vad det var som hände såg jag några med mörka kläder och täckta ansikten springa därifrån, säger ögonvittnet.

Om det var Luleåfans som försökte störa uppladdning för motståndarlaget verkar det hur som helst inte ha gått något vidare.

– Personligen har jag inte hört ett ljud, säger Färjestads presschef Stefan Eriksson till Aftonbladet.

Den avgörande finalmatchen har nedsläpp klockan 19.30 i kväll.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons