Annons

NBA skjuter upp draft-lotteri

Den nordamerikanska basketligan NBA skjuter upp årets draft-lotteri som var planerat att hållas i Chicago den 19 maj, skriver .
Då skulle det lottas i vilken ordning som lagen får välja unga spelare inför nästa säsong.
Basket • Publicerad 2 maj 2020
Bild från förra årets draft-lotteri i NBA som hölls den 19 maj 2019 i Chicago.
Bild från förra årets draft-lotteri i NBA som hölls den 19 maj 2019 i Chicago.Foto: Nuccio DiNuzzo/AP/TT

Bara lag som missar årets slutspel får vara med i lotteriet inför draften. Då slutspelsplatserna ännu inte är fyllda och allt NBA-spel tills vidare är inställt på grund av coronapandemin, går det inte att utse medverkande lag i lotteriet.

Av samma anledning skjuts även evenemanget Draft Combine upp i några veckor. Då samlas draft-kvalificerade spelare under några dagar för att utvärderas av lagens talangscouter och chefer. NBA:s Draft Combine skulle också ha hållits i Chicago, den 19–24 maj.

Annons

Själva draften är planerad att hållas den 25 juni.

Allt NBA-spel avbröts den 12 mars. Då återstod sammanlagt 259 matcher av ordinarie ligaspel och bara fyra av ligans 30 lag hade samlat på sig tillräckligt många poäng för att säkra en plats i slutspelet – Milwaukee Bucks, Torono Raptors och Boston Celtics i Eastern Conference samt Los Angeles Lakers i Western Conference. Totalt går 16 lag till slutspel.

Slutspelet i NBA skulle ha startat den 18 april och finalspelet skulle ha inletts den 4 juni. I dagsläget har man inte gett något datum för när NBA-spel ska kunna återupptas, men planen är att från och med den 8 maj tillåta träning, med vissa begränsningar, i de delstater som lättar på sina coronarestriktioner.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons