Annons

NBA-spelare tveksamma till återstart

Brooklyn Nets-stjärnan Kyrie Irving och flera andra NBA-spelare stöder inte beslutet att återuppta den pausade NBA-säsongen, enligt uppgifter till .
Basket • Publicerad 13 juni 2020
Brooklyn Nets guard Kyrie Irving. Arkivbild.
Brooklyn Nets guard Kyrie Irving. Arkivbild.Foto: Paul Sancya/AP/TT

NBA:s återstart är planerad till i slutet av juli med matcher och träningar på Disney World i Florida. Spelarna ska då bo och spela på en och samma anläggning för att minimera risken för spriding av coronaviruset, vad man kallar en karantänbubbla.

Irving, vicepresident i spelarfacket NBPA, höll under fredagen en telefonkonferens med närmare 100 NBA-spelare. Bland annat ska man ha pratat om att inte stödja beslutet att återstarta säsongen. Bland annat med anledning av de pågående protesterna i USA, och det ska även ha uttryckts oro för hur spelarna skulle klara av att leva och spela isolerade i bubblan.

Annons

– När vi väl börjar spela basket igen, kommer nyhetsrapporteringen att gå från att handla om systemisk rasism till vem som gjorde vad i matchen i går kväll. Det här är en avgörande tid för oss att kunna börja spela igen och samtidigt ta in och påverka det som händer i samhället, säger en spelare till ESPN.

– Vi frågar oss: "Var och hur kan vi påverka mest?" Den mentala hälsan diskuteras också och hur vi hanterar allt detta i en bubbla, fortsätter spelaren.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons