Annons

Nervös debut för Joel i MFF

1000 jublande Malmösupportrar, fullsatt arena i Rostock – och fyra mål i baken. Det blev en debut med blandade känslor för Joel Ringström.
Sport • Publicerad 18 januari 2004
Joel Ringström kunde fått en roligare debut i Malmö FF mot Hansa Rostock. Joel tvingades släppa fyra bollar bakom sig. BILD: BILDBYRÅN
Joel Ringström kunde fått en roligare debut i Malmö FF mot Hansa Rostock. Joel tvingades släppa fyra bollar bakom sig. BILD: BILDBYRÅNFoto: 

Före den gångna helgen var den senaste match som Hanaskogsprodukten Joel Ringström spelade i höstas mot Tollarp i divison IV.

I lördags debuterade Joel mellan Malmö FF:s stolpar – i träningsmatchen mot tyska bundesligalaget Rostock. MFF:s föremålvakt Mattias Asper är skadad, och nyförvärvet från Hanaskog fick därmed kliva rakt in i hetluften.

Annons

– Jag visste att det skulle bli tufft, men det var rena chocken, säger 21-åringen efteråt.

Och då menar han inte tempot, även om speltempot naturligtvis var oändligt mycket snabbare än division IV-tempot.

Han menar mottagandet i en arena – med mer än 1000 Malmöfans på läktarna.

– Det var riktigt häftigt att höra jublet. Vi kunde ju knappt prata med varandra under uppvärmningen, så mycket lät det!

Var du nervös?

– Ja, jag var nervös innan uppvärmningen, men det släppte. Roligare debut i de himmelsblåe kunde den 21-årige målvakten dock ha fått. 2–0 till Rostock i halvtid blev det dubbla vid matchens slut. Fyra bollar tvingades Joel alltså släppa bakom sig.

– Ett av målen får jag ta på mig till 100 procent. jag tappade en hörna precis framför fötterna på en Rostocksanfallare, säger Joel.

Det var 3–0-målet som Ringström bjöd forne Helsingborgsspelaren Rade Prica på. De andra tre målen är dock inte mycket att säga något om, även om Joel själv tycker att han kunde tagit ytterligare något skott om han haft lite mer tur.

Första halvleken startade ändå strålande för den unge debutanten. Joel gjorde flera bra ingipanden i första halvleken – men efter den olyckligt tappade hörnan blörjade han hänga lite med huvudet och det gick ut över spelet.

– Men det är väl också delar jag måste träna mer på, säger Joel.

Annons

Rostock var det bättre laget, ett matchotränat Malmö hade problem både med anfallspelet och försvaret.

– Men det är kanske inte så mycket att säga något om. Det är första träningsmatchen, vi har tränat mycket tufft en period nu, och har flera nya spelare som inte hunnit spela in sig i laget ännu, säger Joel. Malmötränaren Tom Prahl var efter matchen ganska missnöjd med stjärnförvärven Afonso och Sypniewski. Joel Ringströms insats mellan stolparna undgick inte heller kritik helt och hållet:

– Prahl var väl hyfsat nöjd med mig. jag fick höra om målet, och så missade jag en hel del på insparkarna och utsparkarna. Det fungerade inte alls bra – så det lär bli mycket träning på insparkar i veckan med Mats Svensson, målvaktstränaren, säger Joel.

Såhär dagen efter debuten har Joel lite blandade känslor.

Dels är han ganska mör i kroppen, efter all anspännning, resa och match.

Sedan är han lite besviken på sig själv och sin insats han känner att han kunde gjort bättre ifrån sig. Framför allt när det gäller spelet med fötterna, han retar sig på att så många av utsparkarna blev misslyckade.

Men mest av allt har matchen varit en s-t-o-r upplevelse för 21-åringen.

– Det här kommer man ju att komma ihåg resten av sitt liv, säger han.

Har du köpt tidningarna i dag och kollat vad de skrivit om dig?

– Ja, det har jag faktiskt gjort... och det känns skönt att de inte skrivit ned mig fullständigt, säger Joel.

Annons

Vad händer för din del nu?

– Vi har nästa match om två veckor, men då tror jag att Mattias Asper är frisk igen och kan stå. Han ska börja träna i veckan, säger Ringström, som inför årets säsong har målet att ta en plats på bänken bakom Mattias Asper, och dessutom vara ordinarie i B-laget.

För det är inte det enklaste – Joel har konkurrens i B-laget av MFF:s duktige juniormålvakt Joakim Moberg.

– B-laget spelar den 7 februario, vi får se vem som står då, säger Joel.

Matchfakta

Rostock – Malmö FF 4–0 (2–0)

Målen:1–0 (23) Rydlewics, 2–0 (38) Martin Max, 3–0 (60) Rade Prica, 4–0 (78) Antonio De Salvo.

FOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons