Annons

Neville: Då hade jag respekterat PL-klubbarna

Få klubbar har öppet gått ut och sagt att Premier League måste återupptas.
Förre storbacken Gary Neville har sin teori klar för sig:
"De är livrädda för ansvar och skuld", skriver han på Twitter.
Fotboll • Publicerad 3 maj 2020
Gary Neville.
Gary Neville.Foto: Alberto Saiz/AP/TT

Medan säsongen avslutats i förtid i toppligor som franska Ligue 1 och nederländska Eredivisie finns det fortfarande hopp för att Premier League ska kunna fullfölja seriespelet.

Efter fredagens videokonferens, med representanter närvarande från alla 20 klubbar, uppgavs att samtliga ville återuppta ligan om det gick att genomföra utan risk för ökad smittspridning.

Annons

Få klubbar har dock öppet vädrat ståndpunkten att ligan måste komma i gång igen. Den förre Manchester United-backen och tv-experten Gary Neville tror sig veta varför.

Går till angrepp

"Premier League säger hela tiden att hälsan går först men samtidigt också att vi måste starta om igen", skriver han på Twitter och forsätter:

"Jag skulle respektera dem (klubbarna) mer om de sade: 'Vi accepterar den ökade hälsorisken, vi är villiga att ta den'. Men det vill de inte göra eftersom de är livrädda."

Neville syftar på att ingen klubb vill hållas ansvarig för om någon skulle bli allvarligt sjuk i covid-19 som direkt följd av att Premier League återupptogs för hastigt.

"Det är därför vi inte har hört en enda framträdande vd/ordförande/ägare som har öppnat sin mun och backat en nystart", säger han.

Crystal Palace undantag

Ett undantag, som Neville efter sina utspel på Twitter hyllade, finns dock i Crystal Palace. Londonklubbens ordförande Steve Parish har i en kolumn i Sunday Times skrivit att ett återupptagande av fotbollen är vad den engelska befolkningen behöver just nu.

"Så som jag ser det så kommer inte ett samtalsämne här eller där om gårdagens match att trivialisera förluster (av människoliv) eller lidande, utan i stället erbjuda ett litet andrum för många människor. Det har förmågan att lysa upp liv. Varför inte se om vi kan använda oss av den kraften igen?", skriver Parish.

Förhoppningen är att Premier League ska kunna återupptas i juni. Hittills har över 182 000 coronafall bekräftats i Storbritannien med mer än 28 000 döda.

Rättad: I en tidigare version uppgavs att kritiken kom från Phil Neville.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons