Newcastle föll – efter Krafths målnick

Det blev en ordentlig målfest när Newcastle tog emot klara ligamästaren Manchester City på St James' Park.
Emil Krafth gjorde sitt första mål i Newcastletröjan – men hans lag föll ändå med 3–4 efter att ha tappat ledningen två gånger.
Fotboll • Publicerad 14 maj 2021
Emil Krafth nickar in 1–0 mot Manchester City.
Emil Krafth nickar in 1–0 mot Manchester City.Foto: Peter Powell/AP/TT

I en match där två Premier League-lag utan något att spela för drabbade samman var det Cityanfallaren Ferran Torres hattrick som blev avgörande.

Det var dock den tidigare Helsingborgsspelaren Emil Krafth som spräckte målnollan när han nådde högst på en hörna och nickade in ledningsmålet för Newcastle 25 minuter in i matchen.

Men två mål på tre minuter vände matchen för City.

Först styrdes João Cancelos avslut i mål via en Newcastleförsvarare, och sedan slog Ferran Torres till med ett spektakulärt klackavslut på en inläggsfrispark i den 42:a minuten.

Då var det Newcastles tur att vända på steken genom två straffmål.

I halvlekens absoluta slutskede pekade domaren på straffpunkten efter en längre VAR-koll och Joelinton förvaltade chansen från elva meter.

När Kevin Friend signalerade för straff igen drygt en kvart in i andra halvlek kräves det ingen hjälp från videodomarna. Joe Willock fälldes, tog straffen själv, missade, men var först framme på returen och slog in 3–2.

Ledningen höll i två minuter – och blev ett underläge efter fyra. Ferran Torres höll sig först framme på ett lågt inspel från Gabriel Jesus, och slog sedan in en stolpretur till 4–3 i den 66:e minuten.

Några fler mål blev det inte och Manchester City kan räkna in ytterligare tre poäng i tabelltoppen.