Annons

Nigeriansk duo på väg till KFF

Johan Persson och Henrik Roswall är långtidsskadade. Ersättarna kan heta Anthony Nwakaeme och Salim Cisse. Den nigerianska anfallsduon gjorde sin första träning med KFF i går.
Sport • Publicerad 8 juli 2008
Nigerianer på väg till KFF? Bild: Willy Alm
Nigerianer på väg till KFF? Bild: Willy AlmFoto: 

Ända sedan det stod klart att Henrik Roswall - Kristiandstads FF:s största utropstecken i vår - hade gjort sitt för i år så började ordföranden Ronnie Larsson prata om anfallsförstärkningar.

- Det var synd både för honom och för oss. Han hade gjort så bra i från sig att både Helsingborgs IF och Malmö FF hade fått upp ögonen för honom. men givetvis har vi letat förstärkningar mer intensivt efter hans skada, säger KFF-ordföranden.

Annons

Och nu kan Ronnie & Co ha hittat rätt.

- Vi har hittat två nigerianer med hjälp av en agent på Wagnssons advokatfirma. Han har fixat hit två spelare från danska Vejles fotbollsakademi Nigeria, berättar Ronnie.

- Spelarna har fått goda vitsord och vi hoppas så klart att de ska kunna tillföra oss något. Det här med att man hämtar spelare från afrikanska akademier har blivit mer och mer vanligt. Jag såg också att HIF hade några spelare från Afrika som de skulle testa nu i dagarna.

Vad är det för typ av spelare som ni ska testa?

- Anthony och Salim är födda 1989 respektive 1990. Anthony är en riktig striker medan Salim kan spela både i anfallet och på mittfältet. Anthony Nwakaeme och Salim Cisse tränade med KFF för första gången i går, men hur länge de stannar är i dagsläget oklart.

- Vi har en träningsmatch mot Bromölla nästa vecka och kanske vill Peter (Persson, KFF-tränaren) se dom i matchsituationer, säger Ronnie.

KFF har aldrig tidigare testat några nigerianska spelare och kanske är det så att man får träff vid första försöket.

Nigerianerna själva var både nöjda och belåtna efter gårdagens träning.

- Det var en bra träning och jag älskar kämpaandan som finns i laget, säger Anthony som förra säsongen gjorde 18 mål för Vejle.

- Visst har det varit en stor omställning. Men om jag gör bra ifrån mig på träningarna så vet jag att jag kommer få spela. Jag är medveten om min egen potential, säger Anthony Nwakaeme. Även Anthonys landsman Salim Cisse hade höga förhoppningar.

Annons

- Om det är möjligt skulle jag vilja spela här resten av livet och hjälpa klubben att avancera i seriesystemet, säger Salim.

Men förutom den nigerianska duon visade även en tredje spelare upp sig på gårdagens träning.

Det handlar om Mario Gadza, en anfallare från Ängelholms FF som är född 1989.

- Klubben behöver en anfallare och jag är här för att spela, konstaterar Gadza.

Och vad kan du bidra med?

- Med min snabbhet. Jag springer mycket i djupled och öppnar ytor för de andra, svarar han.

- Förhoppnigsvis kan någon eller några av de här testspelarna leda till någonting mer konkret. Ska vi vara med och hävda oss i höst så krävs det att vi förstärker, menar Ronnie Larsson.

Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons