Annons

Nordqvist hoppar av major – "personliga skäl"

Anna Nordqvist kommer inte till spel i Chevron Championship nästa vecka. Den svenska golfstjärnan missar därmed en major för första gången på 14 år.
Golf • Publicerad 12 april 2023
Anna Nordqvist kommer inte till spel i Texas. Arkivbild.
Anna Nordqvist kommer inte till spel i Texas. Arkivbild.Foto: Kittinun Rodsupan/AP/TT

– Hon har hoppat av av personliga skäl, säger Patrik Jonsson, landslagets coach för damproffsen, till TT.

Den trefaldiga majorvinnaren tävlade senast i hemstaten Arizona för tre veckor sedan, då hon missade "cutten". Veckan därpå skulle Nordqvist även ha spelat LPGA-tourtävlingen i Kalifornien, men hon drog sig ur sent.

Annons

Anna Nordqvist tog sin tredje majortitel när hon vann British Open 2021 och var på förhand ett av de stora blågula hoppen i Chevron Championship. Det är oklart när hon kan vara tillbaka på golfbanan igen.

Sedan tidigare är det klart att även stjärnskottet Linn Grant missar majorn som avgörs utanför Houston, eftersom hon inte är vaccinerad mot covid-19 och därför inte tillåts resa in i USA.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons