Annons

Noréns succé: Leder PGA-tourtävlingen

Golfstjärnan Alex Norén närmar sig första segern på amerikanska PGA-touren.
Efter första rundan leder svensken Houston Open, efter ha gått runt på fem slag under par.
Golf • Publicerad 10 november 2022
Alex Norén imponerar på PGA-touren och leder Houston Open.Foto: Michael Wyke/AP/TT

Alex Norén är med sin 50:e plats på världsrankningen Sveriges högst rankade spelare på herrsidan. Han saknar dock fortsatt en seger på PGA-touren, men kanske kan den äntligen komma nu.

Efter första dagen toppar 40-åringen Houston Open tillsammans med amerikanske stjärnan Aaron Wise.

Annons

Med i startfältet finns också andra kända namn som världstvåan Scottie Scheffler, Tony Finau och Justin Rose.

Norén öppnade starkt med en birdie på det tionde hålet, det första han spelade för dagen. Därefter tog det stopp och efter tio spelade hål var svensken på par.

Då blixtrade Norén till. Han spelade sina sista åtta hål fem slag under par och kunde signera för 65 slag totalt. Med det är han i delad ledning i nuläget.

– Det var mycket, mycket bättre järnslag än förra veckan. Då träffade jag ganska många greener och fairways men kom inte nog nära. I dag hade jag kanske sex chanser innanför tre, fyra, fem meter och några riktigt nära så det hjälper ju, säger Norén till Discovery+.

Han fortsatte:

– Jag träffade ganska mycket fairways. Det är en tuff bana, som spelas ganska lång och du måste verkligen vara på ditt spel här.

Henrik Norlander har spelat färdigt och noterades för 73 slag, tre slag över par.

David Lingmerth är ute på banan och är för tillfället ett slag över par.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons