Annons

Föräldrarna i gräl efter nordiska Paris-duellen

Det blev inte bara en tennisduell mellan Casper Ruud och Holger Rune i Franska mästerskapen. Norrmannen och dansken hamnade också i en het ordväxling efter matchen – som nu även föräldrarna lagt sig i.
Tennis • Publicerad 2 juni 2022
Det var irriterat mellan Holger Rune och Casper Ruud efter matchen i Paris. Ruud anklagar Rune för att inte tacka ordentligt efter matchen.
Det var irriterat mellan Holger Rune och Casper Ruud efter matchen i Paris. Ruud anklagar Rune för att inte tacka ordentligt efter matchen.Foto: Michel Euler/AP/TT

I efterspelet efter matchen hävdar båda spelarnas föräldrar att motståndaren ljuger.

Casper Ruuds pappa Christian säger att Rune ljuger om händelsen i omklädningsrummet.

Annons

"Det är helt enkelt en lögn", skriver Christian Ruud i ett meddelande till NRK.

Inte kvar i omklädningsrummet

Runes mamma Aneke säger att Christian Ruud inte var kvar i omklädningsrummet när Casper Ruud ska ha skrikit åt Holger Rune och därför inte bör uttala sig om situationen:

– Det Holger säger är sant, säger Aneke Rune till danska tidningen Berlingske.

Ruud, som vann den sena kvartsfinalmatchen på Roland Garros, säger efter matchen att den 19-årige dansken skrek och gapade under matchen och inte tackade för god match ordentligt.

– Han är ung och grön, så det kan ursäktas. Men är man på en stor scen är det kanske på tiden att växa upp lite. Jag tycker att man kan visa lite respekt mot motståndaren. Det han visade i dag är i min värld inte så stor respekt, säger den 23-årige Ruud till bland annat den norska tidningen VG.

"Vad fan gör du?"

Rune tycker å sin sida att Ruud inte visar respekt när han i omklädningsrummet går fram till dansken och skriker rakt upp i ansiktet på honom.

– Jag tänkte bara, vad fan gör du? Så här gör man inte. Du kan fira segern hur mycket som helst på banan, det gör jag själv när jag vinner. Men det här är så dålig stil. Visa lite respekt, säger Rune till danska Ekstra-Bladet.

Det blev även irriterat mellan spelarna under matchen då Rune bad domaren att kolla nedslagsmärken. Ruud sade då till Rune att "ska du kolla alla märken?".

– Då sa jag till honom att inte prata med mig, säger Rune.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons