Annons

Nosaby utan Grahm chanslöst mot topplaget – trots bjudning

Ett formstarkt Nosaby, med tre raka segrar i ryggen, var chanslöst mot topplaget Husqvarna. 1–2 var smickrande siffror för gästerna, som bland annat saknade avstängde forwarden Andreas Grahm.
– Vi etablerar inte mycket till anfallsspel överhuvudtaget, säger tränaren Christian Folin.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 18 maj 2019
Nosaby saknade bland andra Andreas Grahm mot Husqvarna.
Nosaby saknade bland andra Andreas Grahm mot Husqvarna.

Efter en tung start på säsongen har Nosaby gjort ett rejält lyft i tabellen efter tre raka segrar. Men mot Husqvarna fick den fina sviten ett abrupt slut. Hemmalaget tog ledningen efter fyra minuter när Elvis Medina nickade in ett långt inkast.

– Det är lite onödigt. Där är vi inte vakna, säger Nosabys tränare Christian Folin.

Annons

I övrigt hade Folin inga synpunkter på resultatet. Förlusten var klar och Nosaby lyckades aldrig sätta riktig press på ett bollförande Husqvarna.

– Vi försvarar oss stundtals väldigt bra och försökte krympa ytorna. Sedan är de är spelskickliga även om de inte skapar jättemycket, säger han.

Värre blev det i andra halvlek när Nosaby gick ner sig något i försvarsspelet. Husqvarna tryckte på för fler mål och till slut kom det också när Erland Veselji olyckligt petade in ett inspel i eget mål.

Nosaby fick å andra sidan tillbaka det där målet när Robin Lindskog gjorde 1–2 i öppet mål efter en rejäl målvaktstavla. Men hemmasegern var ändå aldrig hotad till slut.

– Vi måste bli tryggare med boll och det är väl där jag känner vi inte riktigt kan vara nöjda. Vi etablerar inte mycket till anfallsspel överhuvudtaget. Däremot är jag enormt glad att vi fortsätter jobba fast att det inte riktigt fungerar, säger Folin.

Jämfört med startelvan förra helgen saknade Nosaby avstängde Andreas Grahm och även duon Philip Persson och Aram Abed.

– Det är både avstängningar och lite skavanker, men vi är mitt uppe i säsongen och det är så här det kommer se ut, säger Folin.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons