Annons

Notiser från Australian Open

Sport • Publicerad 16 januari 2001

Hingis imponerade. Det tog 38 minuter för damernas världsetta Martina Hingis, trefaldig mästarinna i Australian Open, att ta sig genom första omgången av Australian Open. 6–1, 6–1 mot ungerska Katalin Marosi-Aracama var ren utklassning.

–Det går inte att ha någon sympati för sin motståndare. Det här är allvar, sade Hingis efter förnedringen.

Annons

Självsäker Williams. Uppvärmningsturneringar inför Australian Open? Det är ingenting för tredjeseedade damstjärnan Venus Williams.

– Jag tycker inte att det är särskilt svårt att komma igång i början av säsongen, säger den självsäkra amerikanskan som valde att ta en extra veckas ledigt inför resan till Melbourne.

Men i första omgången av Australian Open hade hon problem att imponera – och tappade faktiskt ett set mot spanska kvalspelaren Maria José Martinez. Segersiffror: 6–3, 2–6, 6–0. Lillasyster Serena hade dock inga problem med Janet Lee från Taiwan – seger med 6–1, 6–4.

Rios utslagen. Chilenaren Marcelo Rios fick fjolåret saboterat av skadebekymmer, men inledde årets säsong strålande med segern i ATP-turneringen i Doha och toppade ATP-ställningen efter årets första två veckor.

Men i Australian Open duger han inte.

Rios åkte ut i tre raka set mot den spanske före detta världsettan Carlos Moya, 3–6, 3–6, 2–6, och konstaterade:

– Jag kanske inte är mentalt förberedd på att spela bra än.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons