Ny klar seger för Damkronorna

Ishockey • Publicerad 11 februari 2023
Sofie Lundin gjorde tre poäng när Sverige körde över Tyskland med 4–0 på lördagen. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Damkronorna tog på lördagen andra klara segern på två dagar när Tyskland besegrades med 4–1 i femnationsturneringen i ishockey i tyska Füssen.

Dagen före hade Schweiz körts över med 5–0, medan det blev klar förlust, 2–5 mot Tjeckien, tidigare i veckan.

Mot Tyskland tog Sverige greppet genom effektivt spel i numerärt överläge i första perioden. Elin Svensson satte 1–0 i powerplay efter 07.23 och tio minuter senare utökade Hanna Thuvik, också det med en spelare mer på isen.

Lova Blom gjorde 3–0 i andra perioden och Sofie Lundin punkterade sedan matchen med sitt 4–0-mål i början av den tredje. De två var också poängbäst i Damkronorna. Både Blom och Lundin kompletterade sina mål med två assist vardera.

Celina Haider skickade in ett tröstmål för tyskorna i matchens slutminut.

På söndagen avslutar Sverige turneringen mot Finland, som vunnit alla sina tre matcher hittills.