Annons

Ny nolla av Salo

Sport • Publicerad 22 januari 2004

Tommy Salo fortsätter att rada upp stormatcher i NHL-ishockeyn.

Han höll nollan för tredje gången på tio dagar när hans Edmonton besegrade Dallas med 3–0.

Annons

–Det är trevligt att hålla nollan och alltid skönt med en seger, sa Salo som, precis som vanligt, inte ville lyfta fram sig själv utan hellre laget.

Faktum kvarstår dock. Efter petningen under VM och den darriga starten på NHL-säsongen var Salo starkt ifrågasatt – inte minst i Edmonton.

Nu har hans spel den senaste tiden lyft fram Oilers som en stark utmanare till en slutspelsplats. Det är just Dallas som ligger på den åttonde slutspelsplatsen i Western Conference och Oilers är nu bara tre poäng efter.

–Vi gjorde en riktigt stark insats. De såg lite tröttkörda ut men samtidigt var vi riktigt bra defensivt, sa Salo.

Tommy Salo har förutom sina tre nollor den senaste tiden bara släppt in fem mål på de senaste matcherna. (TT)

Mot Dallas behövde han visserligen bara mota 16 skott, men med ett 0–0-resultat i drygt två perioder gjorde han flera viktiga räddningar.

I mötet mellan Toronto och New York Islanders var det svenskt för hela slanten. Mikael Renberg inledde Torontos målskytte i den första perioden med ett direktskott på tekning. I tredje perioden fick Renberg och Mats Sundin varsin assistpoäng efter att ha kombinerat bakom New York Islanders mål och serverat Gary Roberts till matchens avgörande 2–0-mål. Närmast ett mål för New York Islanders kom svenske Mattias Weinhandl som träffade stolpen i mitten av den andra perioden.

ISHOCKEY GÖTEBORG
ISHOCKEY
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons