Annons

Ny padelhall på gång i Kristianstad

Både i Hässleholm (fyra inomhusbanor) och Bromölla (två utomhusbanor) finns möjligheten att spela padel.Nu finns de långt gångna planer på att bygga en padelhall även i Kristianstad. – Man ska kunna börja spela i början av 2018, säger Pether Karlsson, en av tre initiativtagare bakom satsningen.
Padel/Kristianstad • Publicerad 18 augusti 2017
Pether Karlsson i padelhallen i Hässleholm. Foto: Lasse Ottosson
Pether Karlsson i padelhallen i Hässleholm. Foto: Lasse Ottosson

Tycker ni att namnet Pether Karlsson låter bekant? Ni kan ha läst det i samband med Zuperbowl i Hässleholm (med anslutande padelhall), som Karlsson och Christian Lundin driver.

Till projektet i Kristianstad får de med sig ett tredje namn; Patrik Svensson, som har Skånska stålhallar i Hässleholm.

Annons

– Vi har varit sugna att etablera oss i Kristianstad ett tag, men det har varit svårt att hitta tomter, säger Pether Karlsson.

Men nu har ni hittat något?

– Ja, det blir mittemot högskolan.

Varför sker denna etablering just nu?

– I oktober har vi haft anläggningen i Hässleholm i fyra år och sporten går framåt. Då har vi känt att något även måste finnas i Kristianstad. Det är ju en riktig idrottsstad och här bor dessutom fler människor än i Hässleholm.

Hur många banor blir det?

– Sex banor, vi slår på stort.

När drar det i gång?

– Vi hade hoppats på slutet av 2017, men nu är det mer troligt att det blir i början av 2018.

Och då ska allt vara klart?

Annons

– Ja, vi hoppas börja bygga om bara några veckor, vi väntar på att få vårt bygglov beviljat nu från Kristianstads kommun.

På Kristianstads kommun har bygglovsansökan ännu inte tilldelats någon handläggare så det är oklart hur kommunen ser på planerna på en padelhall mittemot högskolan.

– Det kommer ta ungefär fram till slutet av nästa vecka innan det hinner tilldelas i och med att det är semestertider, säger Betty Björkqvist, administratör på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen på Kristianstads kommun till Bladetsporten.

Pether Karlsson är medveten om att det knappast är en billig eller riskfri investering.

– Det är en tuff och vågad satsning, det kostar mycket kan jag säga. Jag tror det landar på 16-17 miljoner kronor när allt är klart, säger Pether Karlsson.

Fakta

Padel

Padel i korthet: Padel är en racketsport som kan beskrivas som en blandning av tennis och squash. Allt fler länder börjar få upp ögonen för padel och i länder som Spanien och Argentina har sporten miljontals utövare. Sverige tillhör faktiskt de länder i världen där padel växer snabbast just nu. Vartannat år arrangeras VM i padel.

Spelet: Spelas både som singel och dubbel, vilket är det vanligaste. Serven (första- och andraserv så som i tennis) slås underifrån. Bollen får studsa maximalt en gång på egen sida.

Poäng: Poängen räknas på samma sätt som i tennis.

Bollen: Padel spelas oftast med traditionella tennisbollar.

Racket: Slagytan har inga strängar utan är tillverkad av kompositmaterial som är perforerad med ett antal hål.

Banan: Är 10x20 meter och gjord av betong, cement, plast eller konstgjort gräs. Runt banan finns glasväggar som får användas i spelet.

Anläggningen i Kristianstad

Var: Mittemot högskolan.

Vad: Sex banor.

Byggstart: Om några veckor (enligt Pether Karlsson).

Invigning: Början av 2018.

Öppettider: 06.00-22.00/23.00.

Kafeteria: Ja.

Shop: Ja (bemannad, men inte hela öppettiden).

Uthyrning av racket: Ja (bollar kan köpas).

Bokning: Via nätet.

Träning: Ja (för herr, dam och junior). Dessutom planeras företagstävlingar en gång i veckan.

Joachim OrreniusSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons