Annons

Ny seger för KDFF i cupen – nu väntar gruppfinal

KDFF fortsätter att spela bra i upptakten av 2019.
Segern med 7–1 mot IFK Kalmar följdes upp av en ny övertygande seger – den här gången mot Limhamn/Bunkeflo.
– Vi har blivit mer effektiva, säger Elisabet Gunnarsdottir efter segern.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 16 februari 2019 • Uppdaterad 17 februari 2019
Det isländska nyförvärvet Svava Ros Gudmundsdottir fortsätter att imponera. Under matchen mot Limhamn/Bunkeflo stod anfallaren för ett nytt mål.
Det isländska nyförvärvet Svava Ros Gudmundsdottir fortsätter att imponera. Under matchen mot Limhamn/Bunkeflo stod anfallaren för ett nytt mål.Foto: Victor Lindstammer

Kristianstads DFF tog sin andra raka seger i Svenska Cupens gruppspel efter en komfortabel 3-0 vinst hemma mot Limhamn/Bunkeflo. Därmed väntar en ren gruppfinal mot FC Rosengård i nästa omgång den 9 mars på Malmö IP.

– Vi vill gå vidare i cupen och då måste vi vinna mot Rosengård, konstaterar KDFF-tränaren Elisabet "Beta" Gunnarsdottir efter matchen.

Annons

Men faktum är att oavgjort räcker för KDFF tack vare bättre målskillnad. 7–1 segern borta mot IFK Kalmar i den första gruppspelsomgången följdes upp med ännu en stabil, om än inte lika målrik, seger hemma mot Limhamn/Bunkeflo med 3–0.

– Den största skillnaden jämfört med ifjol är att vi är bättre på att utnyttja våra lägen. Vi har blivit mer effektiva och bränner inte lika många klara lägen, säger "Beta" och berömmer nyförvärvet Svava Ros Gudmundsdottir.

Den snabbe anfallaren utnjyttjade sin snabbhet flera gånger under matchen och noterades också för ett mål.

Alice Nilsson gjorde en fin match på mittfältet.
Alice Nilsson gjorde en fin match på mittfältet.Foto: Victor Lindstammer

– Hon jobbar också stenhårt i det defensiva och är både en målgörare och en framspelare, säger KDFF-tränaren.

KDFF fick en riktig smakstart på matchen när Rita Chikwelu inledde målskyttet genom att dra till bollen på halvvolley ur snäv vinkel. Hemmalaget fortsatte sedan att dominera matchbilden och skapade ett antal fina lägen.

Svava Ros Gudmundsdottir var nära att göra 2–0 i fritt läge men avslutet gick rakt på Limhamnsmålvakten Vera Amanda Varis.

Men Svava Ros Gudmundsdottir skulle få sin revansch i början av den andra halvleken när hon sprang sig fri och rättvist satte 2–0 till hemmalaget.

Josefine Rybrink utökade sen ledningen till 3–0 genom att prickskjuta in bollen efter en kontring. KDFF vann fullt rättvist och segern kunde ha varit ett par bollar större.

–Vi satte bra press på motståndarna vilket inte är helt enkelt så här i mitten av februari. Vi vann bollen högt på plan och kom till kontringslägen precis som vi ville. Sen tycker jag att själva speluppbyggnaden går framåt hela tiden. Vi har många spelare inblandade i vårt possession-spel och har ett stort bollinnehav. Just bollinnehavet har vi blivit mer bekväma med jämfört med tidigare, säger "Beta".

KDFF gjorde endast ett byte under matchen när Evelina Duljan ersatte Sofia Hagman i 76:e minuten.

– Vi har en F19 i morgon (läs söndag) mot Bröndby i Danmark och våra avbytare kommer att spela 90 minuter i den matchen. Tanken var att alla skulle få så mycket speltid som möjligt den här helgen, berättar KDFF-tränaren.

Filip LundstedtSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons