Annons

Ny skräll av Tatjana Maria i Wimbledon

Tennis • Publicerad 3 juli 2022
Tyskan Tatjana Maria firar efter att ha besegrat Jelena Ostapenko, Lettland, i Wimbledons fjärde runda.
Tyskan Tatjana Maria firar efter att ha besegrat Jelena Ostapenko, Lettland, i Wimbledons fjärde runda.Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

I tredje rundan av Wimbledon vann tyskan Tatjana Maria, 103:a på världsrankningen, skrällartat över världsfemman Maria Sakkari från Grekland i två raka set.

Och även i den fjärde rundan stötte Tatjana Maria på högt rankat motstånd, den här gången i form av Jelena Ostapenko från Lettland, plats 17 på världsrankningen.

Annons

Och även den här gången var det tyskan som var vassast.

Maria vann med 2–1 i set (5–7, 7–5, 7–5) och fortsätter därmed överraska i turneringen. I kvartsfinal blir det nu en landskamp då Jule Niemeier väntar på andra sidan nätet.

Klar för kvartsfinal är även världstvåan Ons Jabeur från Tunisien, men det satt hårt inne. Belgiskan Elise Mertens, 31:a på världsrankningen, föll i första set efter tiebreak och även andra var tajt, där Jabeur vann med 6–4. Jabeur ställs mot tjeckiskan Marie Bouzkova i kvarten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons