Annons

Ny skräll för Oskarshamn – kan avgöra på söndag

Rögle och Oskarshamn stod på 2–2 inför kvällens femte match i kvartsfinalerna i SM-slutspelet.
Då skrällde Oskarshamn ännu en gång och kan efter 4–1-segern avgöra finalserien på hemmaplan på söndag.
Ishockey • Publicerad 8 april 2022
Oskarshamns Tomas Zohorna gav sitt lag ledningsmålet i andra perioden. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Oskarshamn har matchboll inför söndagens sjätte kvartsfinal eftersom att man nu leder finalserien med 3–2.

– Nu har vi så himla kul där ute, säger Oskarshamnscentern Fredrik Olofsson, med en assist, i omklädningsrummet efter matchen.

Annons

Det var dock hemmalagets Marco Kasper som inledde målskyttet på Catena arena i Ängelholm – med att i den 11:e minuten göra mål på sin 18-årsdag.

Men vändningen kom redan fyra minuter in i andra perioden när Tomas Zohorna gav Oskarshamn 2–1. Då hade Jonas Engström kvitterat redan efter en minut.

"Vi är en lagmaskin"

Ett skakat hemmalag lyckades inte jobba ikapp innan paus.

– Det är inte bra nog såklart, sade Röglespelaren Ted Brithen i C More innan den tredje perioden.

– De sätter stopp i vårat spel. Men vi får inte stopp i deras, summerar han matchbilden.

När Cameron Brace sedan utökade ledningen till 3–1 i tredje var kvartsfinalen avgjord – men Jonas Engström satte pricken över i:et i en tom Röglebur med en minut kvar och slutresultatet blev 4–1 till Oskarshamn.

– Vi är en lagmaskin. Vi blir inte trötta och vi kämpar igenom allt, säger backen Robin Norell, noterad för en assist, i C More.

"Det är inte över än"

Det står nu 3–2 till Oskarshamn i finalserien – och laget har två raka segrar med sig in i nästa möte. Vinner de nästkommande match, på hemmaplan i Be-Ge Hockey center, på söndag är de klara för semifinal i SM-slutspelet ishockey.

Rögle vann grundserien i SHL – och Champions Hockey League-titeln, så sent som i mars.

Enligt huvudtränaren Cam Abbott behöver man gå in i matchen på söndag med ett bättre självförtroende, om man vill hålla finalserien vid liv.

Annons

– Vi måste se till att hålla oss självsäkra och hitta sätt att göra mål, säger han och konstaterar:

– Det är inte över än.

Oskarshamn blev nia i grundserien och tog sig vidare till sitt första SM-slutspel någonsin. Där slog man ut Leksand i åttondelsfinalerna. I kvartsfinalerna mot Rögle inledde man med seger, men förlorade sedan två matcher på raken innan de lyckades kvittera på hemmaplan senast.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons