Annons

Ny talang lämnar IFK: Slutar hellre

IFK Kristianstad vill ge Petter Nyström en större roll i division I-laget.Men vänstersexan blir istället näste unga spelare att lämna klubben.–  Jag kommer inte vara kvar i IFK Kristianstad, då slutar jag hellre att spela handboll, säger Petter.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 3 maj 2016
Petter Nyström debuterade i elitserien redan förra vintern. Nu erbjuds han en satsning i division I-laget och väljer då att lämna klubben.
Petter Nyström debuterade i elitserien redan förra vintern. Nu erbjuds han en satsning i division I-laget och väljer då att lämna klubben.

IFK har i vinter haft fem spelare med lärlingskontrakt i A-truppen.

Bara tredjemålvakten Fredrik Landin är klar för en fortsättning.

Annons

Herman Bosson spelar elitseriehandboll i IFK Ystad kommande vinter.

Emil Hansson uppges vara klar för Ricoh, men vill än så länge bara bekräfta att han är överens med en elitserieklubb.

– Det finns lite till att fixa. Det tar en-två veckor till innan allt är klart, säger Emil Hansson.

Nu meddelar även Petter Nyström att han lämnar och Anton Andersson, också han född 1996, är ett annat osäkert kort.

– Vi vill gärna ha dem kvar, men inte till vilket pris som helst. Vi vill se dem ta ett stort ansvar i division I-laget, säger Jesper Larsson, sportchef i IFK Kristianstad.

Klubbens förhoppning är att de lovande 96:orna skulle få en större roll och lyfta division I-laget mot och till allsvenskan.

Samtidigt vill ”lärlingsspelarna” ta nästa steg och är inte så sugna på fler säsonger i division I. I en del fall vill man ha möjlighet att träna med A-laget.

– Men jag kan aldrig lova A-lagsträning om man inte vet eller kan hålla det, det är min filosofi, säger Jesper Larsson.

Nu väntar han på slutgiltigt besked från Petter Nyström och Anton Andersson.

–  Jag räknar inte med dem, om de inte svarar väldigt snart så går vi vidare med andra. Vi krusar ingen, säger Jesper Larsson.

Annons

Anton Andersson vill hålla dörren öppen ett tag till.

Petter Nyström, som debuterade i elitserien redan förra vintern och har gjort fem matcher den här säsongen, har redan bestämt sig för att lämna IFK.

–  Det de erbjuder mig är sämre än det jag har nu. De vill att jag ska spela i IF Kristianstad och de tycker att jag behöver ett år till där innan jag är redo. Det accepterar jag helt, men de kan nog inte räkna med mig där, säger Petter Nyström, som i vinter varit tredjevalet bakom Jerry Tollbring och Johan Jepson och tränat med A-laget på dagtid.

Till kommande säsong ersätts Johan Jepson (lägger av) med Viktor Hallén från Drott.

Ett rykte placerar Petter Nyström i Drott, men vänstersexan säger att han inte varit i kontakt med någon klubb.

– Jag försöker leta efter en ny klubb och jag har några som hjälper mig. Helst ska det vara elitserien eller allsvenskan. Hittar jag inget tvingas jag sluta.

Jesper Larsson beklagar om kanttalangen väljer att lägga av:

–  Petter har jättemycket talang och kvalitéer som passar i elitserien, men hos oss är kraven lite tuffare, säger sportchefen.

Det är tydligt att IFK vill vässa sitt division I-lag för att minska steget upp till elitserielaget.

Förhoppningen är att bygga ett lag som kan slåss om topplatserna i division I kommande vinter. Just nu har man elva spelare (inklusive ett antal juniorer) klara.

– Det krävs nog ett lag i allsvenskan framöver. Att spela ett-två år i IF och sedan vara redo för elitserien är helt omöjligt, det är orimligt. IF fyller absolut en funktion nu där man kan slussa in juniorer till att bli seniorer, men steget upp sedan är alldeles för stort att ta, säger Jesper Larsson.

Patrik PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons