Annons

Skyttedrottning och ny tränare på plats i Bromölla

Damlaget i Ifö Bromölla IF ser allt starkare ut inför division I-säsongen.
En av traktens vassaste målgörare får nu sällskap av en ny tränare till ledarstaben.
Fotboll • Publicerad 14 februari 2018
Notoriska målgöraren Louise Persson går till Bromölla.
Notoriska målgöraren Louise Persson går till Bromölla.Foto: Bosse Nilsson

I spåren av Glimåkra IF:s spelarkris och nedläggningshot kunde Bladetsporten nyligen avslöja att Louise Persson går till seriekonkurrenten Ifö Bromölla IF.

Det bekräftas nu också av den nya klubben.

Annons

– Louise höjer både kvaliteten och konkurrensen i truppen, säger Patric Jönsson, lagledare i Bromölla Dam.

Louise Persson har ingått i Glimåkra IF:s sylvassa offensiva trio med Sofie Andersson (som slutat) och Olivia Johansson (som gått till Asarum) och har ett imponerande målfacit.

På de fem senaste säsongerna har Persson gjort 54 mål – alltså nästan 11 i snitt och 15 mål från 2016 är bästa noteringen.

Bromölla har även fått en ny assisterande tränare till Jens Pettersson på plats. Det är 22-årige Hannes Grönblad, tidigare tränare i Kristianstad FC/Kristianstads FF:s ungdomslag, som assisterar och tar över ”Kattis” Nilssons roll. ”Kattis” är sedan tidigare klar för en ledarroll i Wä IF – där Hannes pappa Mats Grönblad är ny huvudtränare.

– Hannes är en kille som vi tror mycket på. Ung och ambitiös med bra tränarutbildning och trots sin unga ålder har han en del erfarenhet också, säger Patric Jönsson.

Patrik PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons