Annons

Nya råd öppnar för "smittsäker" träning

Idrott • Publicerad 8 december 2020
Träning går bra för alla från 14 december. Men håll avstånd, uppmanar Regeringen och Folkhälsomyndigheten. Arkivbild.
Träning går bra för alla från 14 december. Men håll avstånd, uppmanar Regeringen och Folkhälsomyndigheten. Arkivbild.Foto: Michael Probst/AP/TT

Regeringen och Folkhälsomyndigheten öppnar för att de som är 16 år och äldre kan börja träna igen – på så kallade "smittsäkra sätt". Detta enligt nya föreskrifter och nationella allmänna råd som börjar gälla den 14 december.

Att tävla eller delta i matcher avråds fortfarande. Men att genomföra aktiviteter utomhus, med avstånd till varandra, fungerar bra.

Annons

"Det är en glädjande förändring av råden som betyder mycket för alla som nu inte haft möjlighet att träna med sina kompisar och få den draghjälp till gemensamma aktiviteter som så ofta behövs för att hålla kvar intresset och inte fastna i stillasittande hemma", säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

Fakta: Nya träningsråd

"Vissa av råden gäller specifikt för idrottsrörelsen och innebär att personer födda 2004 eller tidigare kan träna på ett sätt som minimerar risken för smitta om de:

1. håller avstånd till varandra,

2. inte delar utrustning med varandra,

3. när det är möjligt genomför aktiviteten utomhus,

4. undviker gemensamma omklädningsrum,

5. reser till och från aktiviteten individuellt

6. utför aktiviteten i mindre grupper

Personer som är födda 2004 eller tidigare bör förutom ovanstående även avstå från att delta i läger, matcher, cuper och tävlingar."

Källa: Riksidrottsförbundet

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons