Annons

Nya restriktioner i London - inga fans på läktarna

Fotboll • Publicerad 15 december 2020
Arsenal är en av Londons Premier League-klubbar som inte längre får ta in supportrar på arenan. Arkivbild.
Arsenal är en av Londons Premier League-klubbar som inte längre får ta in supportrar på arenan. Arkivbild.Foto: Catherine Ivill/AP/TT

Det brittiska parlamentet skärper coronarestriktionerna i London på grund av den av ökad smittspridningen. Huvudstaden flyttas från två till tre, den skarpaste. Nivåhöjningen innebär bland annat hårdare restriktioner på kultur- och idrottsevenemang.

Det betyder att Londons Premier League-klubbar, som förra veckan tilläts att ta in 2 000 personer på läktarna, nu återigen måste spela utan publik.

Annons

Klubbar som påverkas är Tottenham, Chelsea, Arsenal, West Ham, Fulham och Crystal Palace. Alla klubbar hann spela minst en ligamatch med hemmasupportrar.

Liverpool, Everton, Brighton och Southampton är nu de enda Premier League-klubbarna som får släppa in 2 000 personer på läktarna. I veckans omgång är seriefinalen mellan Liverpool och Tottenham på Anfield den enda matchen som kommer att ha publik.

Fakta: Fans på läktarna i Premier League

Englands regioner är indelade i olika restriktionsnivåer. Nivån avgör om eller hur många åskådare som får tas in på idrottsevenemang. I måndags togs ett nytt beslut kring restriktionsnivåerna, då London flyttades till nivå tre.

Så här är läget för de högsta fotbollsdivisionerna:

Nivå 1: Lagen i de fyra högsta engelska ligorna får ta in 50 procent av arenans kapacitet, eller 4 000 personer (siffran som är lägst gäller). På denna nivå finns inga Premier League-klubbar.

Nivå 2: Lagen i de fyra högsta engelska ligorna får ta in 50 procent av arenans kapacitet, eller 2 000 personer (siffran som är lägst gäller). På denna nivå finns Liverpool, Everton, Southampton, Brighton.

Nivå 3: Lagen i de fyra högsta engelska ligorna får inte ta några supportrar. på denna nivån finns Arsenal, Chelsea, Tottenham, Fulham, West Ham, Crystal Palace, Wolverhampton, Aston Villa, Manchester United, Manchester City, Newcastle, Leicester, Leeds, Burnley, West Bromwich, Sheffield United.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons