Annons

Nya skadeproblem i IFK

Det nya året har inte börjat vidare bra för IFK Kristianstad. Skadelistan är lång och när höstettan avslutas i morgon saknas skyttekungen Mattias Jönsson och spelmotorn Sasa Todosijevic.
Sport • Publicerad 10 januari 2004

Martin Hermansson och Thimmy Andersson fanns på IFK:s skadelista sedan tidigare.

Nu har de fått sällskap av Mattias Jönsson och Sasa Todosijevic.

Annons

Ingen av dem finns med när höstettan avslutas i morgon.

– Det är lite för många spelare på en gång. Vi har faktiskt lite otur som drabbas så hårt just den här veckan när vi spelar tre matcher, suckar IFK-tränaren Dragan Mihailovic inför söndagens bortamatch mot Olympic/Viking.

– Men nu får killarna som suttit en del på bänken träda fram och jag tycker trots allt att vi har ganska goda chanser mot Olympic/Viking, fortsätter Dragan. IFK har inlett det nya året med en oavgjord match och en förlust.

Och det blir inte roligare av att se skadelistan som fylldes på med nya namn efter torsdagens träning:

Mattias Jönsson. Skyttekungen har sträckt sig i ryggen och rekommenderas vila av läkarna. Det innebär att han står över söndagens match.

Sasa Todosijevic. Spelmotorn sträckte sig i magen på torsdagsträningen och måste vila minst en vecka.

Martin Hermansson. Högersexan är ännu inte kvitt sina axelproblem och fortsätter att vila.

– Vi vågar inte chansa, det är bättre att spara honom, säger Dragan Mihailovic.

Thimmy Andersson. Spelmotorn har lagt gipset. Vaderna och hälsenorna känns bättre och IFK-ledningen räknar med en comeback i farmarlaget på fredag.

Björn Lindbergh. Skytten klagade på illamående senast mot Stavsten och är ett litet frågetecken.

Annons

– Jag hoppas att "Böna" kan spela. Glädjande också att Per Carlsson, som fick en smäll på ögat senast, kan spela, säger Dragan Mihailovic inför det tredje skånederbyt inom loppet av en vecka.

Och matchen mot Olympic/Viking är viktigare än många tror.

Efter helgens omgång försvinner de fyra främsta lagen och de kvarvarande åtta lagen spelar vidare i vårettan. Och man tar med sig alla poäng från höstserien.

– Man ska inte underskatta den här matchen. Den är mycket viktigt, säger Dragan. IFK lär ligga fyra när serien startar om 25 januari och man kan, om resultaten går rätt väg, ha fem poäng ner till Eslöv på kvalplatsen. Men då krävs seger mot Olympic/Viking.

IFK vann hemmamatchen, men sedan dess har Helsingborgslaget förstärkt med georgiske landslagsmannen Sergo Datukashvili som gjort 13 mål på två matcher.

Han gjorde åtta mål i debuten mot Eslöv – trots att han var punktmarkerad.

– Jag har inte sett honom själv, men jag har fått lite tips av Kos (Veroljub Kosovac) och det är en bra division I-spelare, men inget som skrämmer oss. Vi ska inte få panik för att han göra sina mål, säger Dragan Mihailovic.

Patrik Persson

HANDBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons