Annons

Nya smittade kan försena omstarten i Serie A

Den italienska Serie A-fotbollen hoppas kunna ta nästa steg mot en omstart av ligan genom lagträning den 18 maj.
Men nya smittade kan sätta käppar i hjulet.
Fotboll • Publicerad 8 maj 2020
Albin Ekdals Sampdoria har fått fyra nya sjuka i covid-19. Arkivbild.
Albin Ekdals Sampdoria har fått fyra nya sjuka i covid-19. Arkivbild.Foto: Tano Pecoraro/AP/TT

På torsdagen talade ligans företrädare med idrottsminister Vincenzo Spadafora och andra regeringsföreträdare om detaljerna för hur fotbollslagen ska kunna börja träna tillsammans utan att förvärra smittorisken.

Spadafora sade efter mötet att han hoppades att lagträningen kan starta den 18 maj. Det är premiärminister Giuseppe Conte som tar det slutgiltiga beslutet.

Annons

Samtidigt rapporterar två fotbollsklubbar att man fått nya covid-19-fall. I Albin Ekdals Sampdoria har fyra spelare insjuknat, varav en som blivit sjuk på nytt. Och Fiorentina har fått tre nya smittade den här veckan. I Fiorentina har även tre i ledarstaben blivit sjuka. Till detta ska läggas ett fall i Torino.

Albin Ekdal är en av fem Sampdoriaspelare som tidigare haft det nya coronaviruset.

Att nya fall dyker upp nu är kanske inte så konstigt. Spelarna testades när de i början av veckan fick börja träna på träningsanläggningarna, dock enbart individuell träning.

Serie A, som har tolv omgångar kvar att spela av säsongen, och Serie B hoppas få möjlighet att spela klart ligorna. Serie C beslöt på torsdagen att stänga ner säsongen. Monza, Vicenza, Reggina och Carpi flyttas upp i Serie B, men inga lag åker ur tredjedivisionen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons