Annons

Nybyggd kombi-plan ska ge spontanidrott

Fotboll, tennis och ishockey. Vanneberga IF:s nybyggda kombi-plan ska kunna användas av alla idrottssugna året runt.
Sport • Publicerad 4 juli 2008
Så här ser den ut – Vannebergas kombi-plan, Här syns Vannebergas damlag under en träning. BILD: SANDRA HENNINGSSONFoto: 

– Vanneberga är en liten by samtidigt som vi har en bred ungdomsverksamhet. Huvudsyftet med kombi-planen är att de yngsta ska få möjligheten att träna, att få ett spontant idrottsökande i trakten, säger Hans-Inge Hansson, ordförande i Vanneberga IF.

Kombi-planen, som mäter 35x17 meter, har stått klar sen ett par veckor tillbaka.

Annons

Därmed blev Vanneberga först ut med en kombi-bana i Kristianstad kommun.

Banan har linjer för både fotboll och tennis. Men det kommer även finnas möjligheter till andra idrottsutövningar.

– Där kan spelas basket och bandy. På vintern spolas banan så man kan spela ishockey också, berättar Hans-Inge som inte ser några risker med eventuella schema-krockar.

– Vi har ett bokningssystem men fotbollslagen har alltid förtur.

Hur mycket har banan kostat?

– Den har kostat 280 000 kr onor varav 60 procent betalats genom privat sponsring. Resterande 40 procent har sponsrats av Riksidrottsförbundet. Vi jobbar även med att få dit belysning till hösten.

Byggnadsarbetet har skötts ideellt där klubbens eldsjälar, Henrik Lindskog och Göran Söderberg, varit drivande. Bakgrunden till projektet började utomlands.

– Vi blev inspirerade av den danska vänortsklubben Horne som redan hade byggt något liknande. Och när vi såg hur mycket glädje det gav barnen så beslöt vi oss för att driva igenom projektet.

Trots att banan ännu inte är invigd har det spelats flitigt på det mjuka konstgräset.

– Kristianstad BoIS pojklag hade sin våravslutning här veckan efter midsommar. Och nu har Nosaby hört av sig och frågat om seniorlaget kan ha sin våravslutning på banan.

Annons

– Så vi har fått väldigt positiv respons, både från motståndarlag och det egna laget, säger Hans-Inge.

Den nya banan kommer att ersätta grusplanen vintertid.

Något som välkomnas av Jens Larsson, tränare för Vannebergas herrar.

– Det hade varit lysande att få träna passningsspel där istället. Vi har varit på banan de senaste veckorna och förutsättningarna är fantastiska.

– Och eftersom det finns sarg runtom kan man köra två-lagsspel, med snabba beslut och få tillslag. Det ger väldigt mycket, berömmer Jens.

– Så vi kommer köra några enklare spelövningar där fortsättningsvis. Det är alltid bra med variation på träningarna, fortsätter Vanneberga-tränaren.

Den officiella invigningen är tänkt att ske i samband med Lilla Gärdscupen den 23 augusti.

Filip Lundstedt
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons