Annons

Nye forwarden Eklund axelskadad

I de inledande träningsmatcherna har Kristianstads IK saknat en av sina nya profiler: Daniel Eklund, son till legendariske hockeyprofilen Per-Erik Eklund, är axelskadad.
Sport • Publicerad 18 augusti 2009

– Det har varit lite krångel med axeln i sommar, men det är snart bra. Att jag inte spelat är mest en säkerhetsåtgärd, säger den 22-årige forwarden.

Axelproblemen dök upp i våras, och vid läkarkontroll visade det sig att Eklund behövde göra ett smärre ingrepp i axeln.

Annons

Det har också tvingat honom till viss vila, för att inte riskera något har Daniel Eklund inte gått fullt ut i närkamper och sådant när hockeylaget gick på is i början av augusti.

– Men jag känner mig i bra fysisk form i övrigt, så jag är övertygad om att det kommer att bli bra framöver. Jag har kunnat köra styrketräning och kondition, och är med på isen, kör skridsko och skjuter precis som de andra.

Så det är ingen fara för seriepremiären?

– Det kan jag inte tänka mig.

När kan vi få se dig i en träningsmatch då?

– Vi får se tiden an och fatta beslut allt eftersom. Det är ju onödigt att stressa fram något också. Men jag kan tänka mig i början av nästa månad, säger Daniel Eklund.

Cecilia Isberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons